Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Régebben valóban kevesebb...

Régebben valóban kevesebb kövér fiatal volt?

Figyelt kérdés
Tinédzserek egy része vagy nagyon vékony, vagy kövér, azt mondják az idősebbek hogy régen nem nagyon volt ilyen. Rajtam is van némi súlyfelesleg de teszek ellene, már 3 kilótól megszabadultam, azért némi izmot is felszedtem mellé szóval nem az a skinnyfat vagyok de ez lényegtelen. Nem akarom én megszabni hogy ki hogy nézzen ki meg hogy éljen. De egyik véglet sem túl egészséges. Idősekhez szól a kérdés, régen nem így volt?
2023. okt. 23. 19:44
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
76%

Attól függ mikor régen. De vannak felmérések, hogy valóban nem volt még ekkora népbetegség az elhízás. Gondolom főleg a cukros, finomított ételek lehetnek a felelősek ebben.

És persze a tespedés se volt ennyire jellemző. Többet mozogtak az emberek, munka, programok, szórakozás. Manapság a sok képernyőidő is rontja az aktivitást, az pedig sokaknál elhízással is járhat.

2023. okt. 23. 19:47
 2/12 A kérdező kommentje:
1.Ugyanúgy ott van a lehetőség hogy sportoljanak valamit, nekem nagyon sokat tett hozzá az egészségemhez a súlyzós edzés és aktív gyaloglás. Ugyanúgy eszem cukros, finomított ételeket csak ügyelek hogy beleférjen a kalóriakeretembe.
2023. okt. 23. 19:48
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
IGen, régen valóban kevesebb elhízott volt, nem volt annyi mesterséges kaja.
2023. okt. 23. 19:54
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
meg ugye nem volt internet, mindenki fizikai munkát végzett kb :D
2023. okt. 23. 19:55
 5/12 A kérdező kommentje:
Önfegyelem kérdése, saját döntés hogy zabálsz és semmit nem csinálsz, vagy megmozdulsz.
2023. okt. 23. 19:57
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem messze lakok egy általános iskolától. Elképesztően sok az elhízott kisiskolás gyerek. Amikor én jártam suliba, akkor közel sem volt ennyi.

A kicsiknél ez kizárólag a szülők felelőssége.

2023. okt. 23. 20:10
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
30-40 évvel ezelőtt a fiatalok 99%-a vékony volt.
2023. okt. 23. 20:12
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg kevesebb volt.

Nekem tippem, hogy kevesebb ételhez jutottak hozzá. Mármint nem feltétlen éhezésre gondolok, de nem volt ilyen sok krumpli, fehér kenyér, zsíros hús, cukros üdítő (nagyon sokan, talán a többség nem bír vizet inni, pláne bubi nélkül, ez szerintem eleve megdöbbentő, vagy akkor is sírok, ha teába cukrot/mézet/xillitet tesznek, pedig ott is talán a többség ez).

Ezen kívül régen a gyerekek az utcán futkároztak, kergetőztek, játszottak estig. Ma ez egyre ritkább. 92-es vagyok és úgy érzem, már mi is átmenetet jelentettünk.

És most idekeverem a felnőtteket is, bocsánat, bár ez tinikre és felnőttekre vegyesen igaz lesz.

A tömegközlekedés se feltétlen volt ilyen szinten, volt, sőt, Budapesten a mostaninál sokkal több villamosvonal, de azért többet gyalogoltak.

Vagy gondoljunk arra, hogy ma automata mosógép van, 50 éve meg a Hajdú házaspár. Hááát, amit ma edzésnek hívunk, abból 3-at is kitehetett egy hétvégi nagymosás. Vagyis többet.

Amire én nagyon mérges vagyok (többek között mert szeretek lépcsőzni és népszerűsíteni kellene a lépcsőzést szerintem), régen bevásárlóközpontokban (nagyobb áruházakban) nem vagy nemcsak mozgólépcső volt.

Ma egy átlagos új irodaházban van rengeteg, de rengeteg GYORSlift, ami nem gyűjtőrendszerű, így általában egyedül fogsz utazni benne. Míg lépcsőház csak a füstmentes van (=tűz esetén biztonságosan lehessen menekülni), nehéz, csapódó ajtókkal elzárt. Így ha valakiben meg is van a hajlandóság a lépcsőzésre, ha nem erős az elhatározás, letesz róla...

Régen, onnantól kezdve is, hogy a gyerekek kinőttek a játszótérből és az utcán fociból, sokkal több mozgást tartalmazott az élet.

2023. okt. 23. 20:34
 9/12 A kérdező kommentje:
A hétvégi mosás nem tesz ki egy edzést, ahogy semmilyen fizikai munka sem. Bizonyítottan nagyobb stressz a szervezet számára egy edzőtermi edzés. Egyébként eltudják az emberek dönteni hogy gyalog járnak e, mit esznek és a többi, a dagadtak nagy része tehet arról hogy ő dagadt.
2023. okt. 23. 21:05
 10/12 anonim ***** válasza:
37%

Akkor moss a "Hajdú házaspárral". Végignézhetem??

Amúgy az "edzőtermi edzéssel" vannak fenntartásaim. Miért kell a full oxigénhiányos, drága terembe elvergődni? Nomeg a core izmokat is edzi, a mindennapi élethez szükséges izmokat is edzi, vagy látszatizmot csinál?

A tüdődet, szívedet edzed? Szokott lenni 150 feletti pulzusod?

2023. okt. 23. 21:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!