Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A született budapestieknél...

A született budapestieknél miért fordul elő gyakran teljes tudatlanság a többi várossal kapcsolatban, arroganciával karöltve?

Figyelt kérdés

3 éve költöztem fel Budapestre Szegedről. Akkor eladtam minden ingatlanomat, egy garázsom maradt összesen, az ki van adva.

Az árából vettem 55 millió forintért a 13. kerületben egy 60 nm-es lakást, azóta nyilván többet érhet. Sok pénzem nem maradt, szóval a vagyonom többsége a lakásban van, viszont ennek az alapját mindet Szegeden raktam össze. Viszont sose szoktam lenéző lenni se azokkal, akik kisebb lakásban vagy albérletben laknak.

Több született budapesti kollégám is van, a nők azt vettem egyébként, hogy lenézőbbek azokkal akik nem a nagyvárosban születtek.

Viszont van konkrétan 1 férfi kollégám, aki Csepelen lakik a szüleivel. De állandóan ezeket hallgatom (ő hozza fel folyamat egyébként, ebédidőben általában). Hogy na mizu Szegeden? - "Ááhhh.. én nem tudnék ott élni. Budapest az Budapest... Van egyáltalán Szegeden valami? 1 hétre elmenni nyaralni oké, de amúgy meghalnék az unalomtól"

Általában ilyen szövegeket szokott nyomni, holott én sosem álltam bele ezekbe a dolgokba.

De ha személyeskedő akarnék lenni Csepelen az egyik legolcsóbb az ingatlanár, ott konkrétan a szegedi ingatlanom árából idézőjelesen egy palotát tudtam volna venni anno, mégsem dörgölöm ezeket az orra alá.

Aztán ott van ez a szöveg, hogy mi van Szegeden? - Hát miért, Csepelen amúgy mi van?

Na mindegy, tegnap is ezt hallgattam aztán ki kellett adnom magamból, mert már unom.

Szokott más is ilyen lekezelő emberekkel találkozni a fővárosban? Én nem szoktam magamra venni, inkább az ostobaság ami belőle árad az idegesít fel.

2023. okt. 19. 14:28
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
94%
Budapesten születtem, soha nem néztem le senkit az alapján, hol él. De voltam fültanúja nem egy olyan beszélgetésnek (akár kollégák között mellettem, akik tudták, hogy született budapesti vagyok, és a kollégákkal is normális kapcsolatot ápoltam, sose volt konfliktusunk), hogy vidéket és a vidékieket magasztalták, és szerintük a budapestiek bunkók, meg érzéketlenek... Szerinted nekem ezeket hallani hogy esik? Akár olyanoktól, akik személyesen ismernek.
2023. okt. 19. 14:58
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

"Ááhhh.. én nem tudnék ott élni. Budapest az Budapest"

Ennyire Budapest rajongó két ismerősöm volt eddig, az egyik Kecskeméten, a másik Debrecenben nőtt fel, mindkettő odáig van Budapest belvárosáért, egyikükről biztosan tudom, hogy ott él. Én született budapestiként sose élnék a belvárosban. :-)

2023. okt. 19. 15:02
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

"A komp megközelíthető tömegközlekedéssel?"

Igen, a rackevei HEV-vel megkozelitheto. A Molnar-szigeten van a rev, onnan megy at Csepelre.

39F incel

2023. okt. 20. 10:44
 14/14 anonim ***** válasza:
#13 Köszönöm.
2023. okt. 20. 11:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!