Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Manapság az emberek miért...

Manapság az emberek miért félnek ennyire az ismeretlen emberektől főleg az interneten? Nagyon távolságtartóak az idegenekkel

Figyelt kérdés
2023. okt. 16. 02:55
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
94%
Nagyon sok a csalás már, pl marketplacen is csupa csaló jelentkezik szinte a hirdetésekre. Másik, hogy barátnőmet durván zaklatta egy neten megismert fazon. Facen látta, hol dolgozik, elé ment a munkahelyére és követte többször hazáig. Pedig nem volt köztük semmi, csak a pasas volt kattant. Alig bírta lerázni, nagyon para volt. Egy darabig nem mert egyedül utcára menni(fenyegette a pasas meg minden). Szóval marhára észnél kell lenni a mai világban.
2023. okt. 16. 10:15
 12/18 anonim ***** válasza:
89%
5 Megismert néhány fszkalapot. Vagy csalót. Vagy olyat aki rossz szándékú.
2023. okt. 16. 11:39
 13/18 anonim ***** válasza:
93%

#11 vagyok, kérdezték privátban többen hogy mi lett a story vége. A srác követte, zaklatta a lányt a szerelmével. A lány apja írt a srácnak, hogy szálljon le a lányáról. Erre képes volt a zaklató feljelenteni a lány apját zaklatásért, fenyegetésért, hozzá is költött, hogy személyesen is fenyegette és megütötte az apa, pedig sosem találkoztak. Nem lett belőle semmi, mert a rendőrségen kiderült, hogy a srác a kattant, több száz üzenetet tudott a lány mutatni, hogy követi, fenyegeti, stb.

Végül ők is feljelentették a srácot és utána vett vissza valahogy. De addig folyton a lány nyomában volt, írogatott neki, hogy felakasztja magát az ajtójuk előtt ha nem megy le vele dumálni meg ilyenek.

2023. okt. 16. 11:46
 14/18 anonim ***** válasza:
85%
Fun fact: itt a gyk-n ismerkedtek meg, de ennek már sok éve. Na én itt azóta nem válaszolok privátra még a Szűzanyának sem
2023. okt. 16. 11:48
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

#3: pont az ilyenek miatt.

Ha annyiszor százezrem lenne ahány kéretlen farokképet kaptam életem során már Budán lenne lakásom

2023. okt. 16. 13:35
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem csak az interneten, szerintem élőben is ugyanez a helyzet mostanra. Annyi hogy a net még veszélyesebb terep is lehet, hiszen könnyebb félrevezetni a másikat, nem tudhatod ki van valójában odaát. Meg azért őszintén gondoljuk is végig, mi a gyakoribb? Ha valaki odamegy hozzád és leszólít, az csak tarhálni akar, lehúzni, ráderőltetni magát, kötekedni, feltartani, vagy esetleg tényleg bearanyozza a napodat mert olyan szép dolgokat fog mondani? Na többnyire ezért.

Az emberek többségében rémesek, csak sokan próbálják a civilizáció mázával elfedni ezeket a dolgokat. De a többség ugyanúgy önző, hazug, sunyi és kihasználós. Mondanám hogy tisztelet a kivételnek, de az utóbbi időben kezdem úgy látni hogy valószínűleg az is csak illúzió. Főleg ha kellően mélyre tudsz látni az emberek lelkébe, akár akaratlanul is.

2023. okt. 16. 13:52
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Az interneten? Én pont az ellenkezőjét látom. Mindenki írogat mindenféle ismeretlennek, ha én leszólítok egy lányt mondjuk egy buszmegállóban, mert mondjuk gyakran látom, és megtetszett nekem, akkor kb. úgy néz rám, mint valami sorozatgyilkosra. Pedig tényleg nagyon kedves szoktam lenni, de pont az online tér hódítása miatt van az, hogy élőben már alig lehet normálisan ismerkedni, és kb. zaklatónak néznek, ha próbálok beszélgetést kezdeményezni. Szerintem nagyapáink forognak a sírjukban.
2023. okt. 16. 15:56
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon megnőtt a rossz tapasztalatok száma, például különféle csalásoknak köszönhetően. Az emberek pedig már fokozottan óvatosabbak, jobban figyelnek, jobban megválogatják, kikkel is állnak le neten beszélgetni, mert sosem tudni, milyen szándékkal keresik fel, és nem is biztos már, hogy tényleg azzal az emberrel írogatnak, akivel gondolják.

Meg elővigyázatosabbak is.. tisztelet a kivételnek, de amennyi sérült, problémás emberrel találkoztam mostanság, azért az már elkeserítő. És sajnos offline is.

2023. okt. 19. 17:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!