Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Jó ötlet, hogy a gyerekem már...

Jó ötlet, hogy a gyerekem már nagyon-nagyon fiatal korától az elit réteg tagja legyen?

Figyelt kérdés
Ahogy engem is neveltek, úgy én is tovább szeretném ezt adni a gyermekemnek. Magánóvoda, magániskola, külföldi Ivy League szintű egyetem, ösztöndíjak, ezeket várnám és biztosítanám a gyerekemnek.
2023. okt. 13. 19:01
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
58%

"Le lehet pontozni, nyilván hasznos, ha a gyerek már fiatal korában is megfelelő közegben mozog. "

De miért az ilyenek a megfelelő körök? Nekem a megfelelő emberek a kiegyensúlyozott, szerető, egészséges fajták. Nem a mértéktelenül gazdagok. Most erre lehet azt mondani, hogy a gazdagság boldoggá tesz, de egy bizonyos anyagi szint felett pont nem.

Az olyan közeg, aki az átlagost prolinak tartja és ennyire elszigetelődik, meg ennyire sznob, az már alap helyzetben nem lehet egy egészséges közeg. Ahol ennyire kell teperniés még akkor is belekötnek az emberbe, mert neked csak 30 milliós a kocsid és nem volt még a dédapád is pénzeszsák, ott nem a szeretetet érzem.

2023. okt. 13. 20:17
 12/13 anonim ***** válasza:
74%
Hány sztereotípiát ismertek még? Mondhatni gazdag családban nőttem fel, és azokban a "csúnya gonosz gazdag körökben" mozogtam és mozgok. Olyan emberek alkotnak véleményt akik soha nem tapasztalták még ezt, de még csak ismerősük sincs aki igen. A gazdagság nem ott kezdődik hogy valaki 1 milliós öltönyben jár meg 30 milliós kocsit vezet... Aki valóban gazdag arról meg se tudnád mondani hogy az. Ez max az újgazdag mentalitás hogy mutatni kell hogy van lóvé, designer ruhák, kocsik, luxusnyaralások, rolex a csuklón stb. Elárulom hogy van nagyon gazdag ismerősöm, tömegközlekedéssel utazik, Toyota corollát vezet ha mégis autóba száll, és ha találkozol és beszélgetsz vele, meg se tudnád mondani hogy mennyi pénze van. Mint korábban írtam magánóvodába és magániskolába jártam, soha senki nem volt kiközösítve amiatt ahonnan jött. Max azért voltak lenézve mert a fentebb leírt újgazdag mentalitással gondolkoztak. Nagyon jó példa a Kőgazdag fiatalok (vagy mi annak a TV sorozatnak a neve). Na pont az olyanok vannak kiközösítve a gazdagabb körökből, nem az akinek anyukája takarítónő, apukája meg vízvezeték szerelő. De persze könnyebb azt mondani hogy minden tehetősebb ember sznob, boldogtalan és magányos. De kívánom mindenkinek hogy egyszer ismerkedjen össze egy jómódú emberrel vagy jusson el arra az anyagi szintre, és majd kellemeset csalódik. Eddig bárkivel beszéltem erről, mindenki számára pozitív csalódás volt.
2023. okt. 13. 20:29
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

"Ellenben szeretném, ha majd a gyerekem mindenből a legjobbat kapná - pénztől független."

Hát a legjobb nem független a pénztől. Magánóvoda, magániskola = fizetni kell érte, bár a jó magánsulikba megfelelő gyerekanyag is kell. Külföldi Ivy Leage egyetemek... na oda meg pláne nem elég a pénz. Jó ötlet biztosítani ezeket, amiket felsoroltál a kérdésben, persze, ha van rá pénzed.

2023. okt. 14. 00:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!