Hogy álljak át arra hogy korábban feküdjek és korábban keljek? 3-4 körül fekszem és 12 körül kelek mindig
Lassú átállás: minden nap fél órával előbb feküdj le: 04.00, 03.30, 03.00, 02.30 és így tovább.
Gyorsabb átállás: egy nap bírd ki, hogy ne feküdj le egyáltalán, napközben legyél aktív és feküdj le akkor, amikor aludni szeretnél. Egy-két-három nap alvás közben biztos fel fogsz ébredni, de rendeződik majd a bioritmusod.
Miért fekszel le ilyenkor? Te mikorra jársz dolgozni?
Az egészséged látja kárát, ha nem változtatsz. Minden fejben dől el. Fáraszd le magad napközben, pl. menj sportolni, kelj fel 7-kor reggel...stb..
Szüntesd be azt a tevékenységet, ami miatt nem fekszel le időben, de tényleg! Teljesen… na nem örökre, csak átmenetileg amíg az útjában van az új szokás kialakításának.
Én pl sorozatokat néztem, 20 as éveimben nem is volt ezzel bajom, 30as elején sem, de itt a 30as végén sokszor már a halálomon voltam a kialvatlanságtól… teljesen megszüntettem a sorozatbámulást, és minden nap lefekszem 9órakor és olvasok. Így max 10kor már alszok…
Egyelőre szokattlan, néha kijön egy egy kedvenc sorozatom új évada, olyankor megunt belecsúszok a hajnalig tvbámulásba, de törekszem rá, hogy ne legyen ilyen, ha mégis nagyon kell valamit nézni, akkor is törekszem, hogy napi max 1-2 részt nézzek délután.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!