Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Milyen "túlélőcsomagot"...

Milyen "túlélőcsomagot" állítanál össze az első egyedülálló időre?

Figyelt kérdés

Szituáció: Szülő meghal, csakhogy találtász munkahelyet, de abból éppenhogy kijössz, amíg tart a próbaidő és kifizeted valahogy a legolcsóbb temetést, és van két kutyád.

Pár hónappal korábban felkészülhetsz (még nincs munkád, akkorra lesz, csak némi pénzed van), és abból szeretnél betárazni az első nehéz időkre könnyebbségül, kb 1-2 hónap, míg egyenesbe jössz. Szórakozás, lottó, bónusz dolgok helyett előre dobozolsz, amihez nem nyúlsz, míg oda nem érsz.

Hogy ez mennyire irreális vagy sem, mi miért, ne menjünk bele. Csak az a kérdés, hogy mi szerepelne a listádon.

Eddig a listán szerepel:

- zsepi

- mosópor

- száraztáp

- kutya kaki zacsi

- mosogatószer

- betét

- konzervek (bab, kukorica, stb...)

- Floren öblítő

- szilárd szappan

- folyékony szappan (olcsó volt)

- tusfürdő

- fültisztító pálcika

- shampon

- sebtapasz

- rizs

2023. okt. 8. 14:16
 1/8 anonim ***** válasza:
30%

Huha hát... ez nagyon összetett kerdés...

Pl nálam

Kaja:

Liszt, só, prézli konzervek, tesztak ilyesmi a nagy kiszereles mert az olcsob

Higienia : betet tampon sampon tusfürdő stb nagy kiszereles

Minnél olcsóbb mosószer.

Csak a legfontosabb gyógyszerek; fájdalom csillapító, lázcsillapító

Számlákra félre tenni, lehetőség szerint olcso vagy ingyenes közlekedési megoldás

Azert összetett ez a kérdés mert az "alap" mindenkinek más.

Pl voltam szűkös helyzetben akkor csak olyan mosógelt hasznaltam ami olcso és illatos igy nem vettem mellé öblítőt.

Ugyan ez a tusfűrdő 2 az egyben nem kell kìülön sampon.

Akkor kaják, egyszerű laktató kevés alapanyag lehetőleg háztól vettem tojást igy olcsóbb volt és otthon készítettem amit lehetett, pl kelesztés nélküli kenyer.

Ételeknél nem használtam és amugy most sem olajat, csak zsirt bár már az is drága.

2023. okt. 8. 14:31
 2/8 anonim ***** válasza:
89%

Krumpli hagyma liszt és zsír legyen mindig otthon akkor éhezni nem fogsz. Lehetőleg mindenből sajátmárkás terméket vegyél mindig a legnagyobb kiszerelést keresd a legolcsóbban.

Fodrászt csereld le egy dorgerias hajvágó ollora ha fested a hajad azt is otthon tedd. Kallos termékek olcsók, 1 liter sampon ezer Ft és ráadásul jó minőségű is.

Pontgyűjtő kártyád legyen mindenhol, Tescoban és lidlben vannak jó akciók hozzá.

Leértékelt termékeket is nyugodtan feltankolhatsz, fagyasztóban eláll.

Még írok még ami eszembe jut, én így élek minimálbérből egyedül, egész jól kijovok. Nagy segítség, hogy van egy teher mentes saját házam

2023. okt. 8. 14:51
 3/8 anonim ***** válasza:
44%

Wc papír, fogkrém.

Egyébként "shampon"? Komolyan?

2023. okt. 8. 18:42
 4/8 A kérdező kommentje:
Ez legyen a legkisebb gondom a helyesírással.
2023. okt. 8. 18:47
 5/8 anonim ***** válasza:
0%

Bármennyire is fájna, de a kutyákat vagy menhelybe vinném, vagy odaadnám szerető gazdiknak.

Függ attól, hogy egészséges-e a személy, vagy van valami betegsége.

Ebbből adódóan én:

Mindenféle szárazárút halmoznék fel (kekszek, műzliszeletek, étcsokik, pászka, kétszersült, ásványvízek, stb.). Tisztálkodószerre vonatkozóan: szappanok, fogkefe-fogkrém, spray, WC-papír. Mosószer, általános tisztítószer, Hypó. Gyógyszerek: görcsoldó-fájdalomcsillapító, lázcsillapító, hasfogó, megfázás elleni szer, 100 db.-os vitaminkészlet. Műszaki terület: pót villanyégők, alapszerszámos-készlet.

2023. okt. 8. 18:47
 6/8 anonim ***** válasza:

Attól függ, mennyire túlélőcsomagról van szó.

Én egy hónapra tudok tervezni:

Kaja: kenyér (van a cba-ba tartós kenyér, nevét nem tudom, de három hétig eláll), rizs, száraztészta (makaróni, spagetti, orsótészta, kagyló)

Konzervek: mexikói szósz, kukorica

Hús: egy kiló mell, darált hús, fél kg lapocka,fél kiló comb,ezeket mélyhűtőbe raknám

Olaj

Egy nagy doboz margarin

TEJ tartós

Szalámi, lehet egy rudat vennék, talán így olcsóbb

Kozmetikum: én dm-es vagyok: arckrém, testápoló, dezodor,tusfürdő, sampon, saját márkás természetesen

Gyógyszer: saját gyógyszer meg kell, hogy vegyem, algopirin.

Háztartási cikk: felmosókendő, mosogatószivacs, nedves törlőkendő (lidl)

Papírzsebkendő,WC papír (cba)

Én egy viszonylag nagy folyékony mosószert vettem nagyon sokáig elég

Nagyjából ennyi, plusz ha Pesti vagy BKV bérlet

Kb.ez 200000ft- ból bőven megvan, a főzéssel nagyon sokat tudsz spórolni.

2023. okt. 8. 21:55
 7/8 anonim ***** válasza:

Mirelit borsó, mirelit gordon blu, mirelit áruk is nagyon jók, utolsó voltam

Elem, betét ezt kihagyás, és ugye van még a rezsi.

2023. okt. 8. 22:07
 8/8 anonim ***** válasza:
Gyógyszer. Figyeld a patikák akcióit, és ha valahol akciós a lázcsillapító, szopogatós tabletta, orrspray, egyet-egyet vegyél, legrosszabb, ha beteg vagy és nem tudod a tüneteidet enyhíteni. Még ehhez: filteres tea, háztartási keksz. Meg szemezgess abból, amit a többiek írtak, tartós élelmiszer, stb. Szülód nem hagyott ilyen alap dolgokat, nem voltak a háztartásában, amiket elvihetsz?
2023. okt. 8. 22:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!