Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogyan lehet azt a tulajdonság...

Hogyan lehet azt a tulajdonságot leküzdeni, hogy mindent felezek testvériesen? Azt mondják az ismerőseim, hogy ne legyek ilyen jószívű, mert kihasználnak, de nem tudom, hogyan változtathatnák ezen. Mit javasoltok?

Figyelt kérdés
2023. okt. 4. 07:45
 1/5 anonim ***** válasza:
37%
Gondolj arra, ha pl sütit sütsz és mindenkit megkínálsz vele, neked végül nem marad, pedig te is szívesen ettél volna belőle. Pénz, idő, energia nem terül meg. Mások jól laktak te nem. Most ez elég hülye példa volt.
2023. okt. 4. 07:54
 2/5 anonim ***** válasza:
75%

Nem használnak ki valakit csak azért, mert jó szívű.

Neked inkább az a bajod, hogy nincs kiforrott személyiséged: az ismerősöd azt mondja, hogy változz, erre Te ugrasz is, de még ezt sem tudod egyedül megcsinálni, ehhez is itt kérsz segítséget.

2023. okt. 4. 08:38
 3/5 anonim ***** válasza:
76%

Na, ez az igazi szégyen, amikor azt a pár embert, aki nem akar másokon nyerészkedni, azt is megpróbálják rosszabbá tenni.

Én csak annyit mondok: nem kell mindenkire hallgatni. Ha én olyanná váltam volna, mint amilyennek az ismerőseim szerettek volna látni, szégyellném magam.

2023. okt. 4. 09:04
 4/5 anonim ***** válasza:
De ha felezel, akkor neked is jut és másnak is, nem? Nem az van, hogy meghunyászkodsz és felajánlod a te részedet is más javára. Szerintem ezt hívják normálisnak... Az a szomorú, hogy ez extra az ismerőseid számára. Meg ne változz, nonszensz a dumájuk.
2023. okt. 4. 09:10
 5/5 anonim ***** válasza:
Szerintem a tesóddal nyugodtan lehetsz ilyen, de mással nem/nem feltétlen. Mérlegelj előtte, hogy mennyire érdemli meg a másik fél, hogy jó legyél vele.
2023. okt. 4. 17:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!