Igaz az, hogy a magyarok jelentős része szinte észrevehetetlen akcentussal és kimondottan jól beszél angolul?
Milyen angolul?
Eddig rólam 2 ír és egy angol (ügyfelek) hitte, hogy amerikai vagyok. Mást nem tudnék elhitetni magamról. Megpróbálok egy "generic" skót akcentust és ausztrálnak hangzom.
10-nek
Csak mondom.
Az angolok 95% az anyanyelvükön kívül más nyelven nem beszélnek. Franciák ( akik tényleg franciák, és nem bevándorlók) csak francia nyelven beszélnek szinte. Angolul nem is akarnak kommunikálni.
14:
Ja, csak a probléma az, h amíg egy angol nem szorul rá, h tudjon idegen nyelven, addig egy magyar igen, szóval ez jó magyar kifogáskeresés és másokra mutogatás.
Az a baj, h ebben a témában is megmutatkozik, hogy a magyarok zöme addig profi, amíg pofázni kell.
Ahogy korábban írták, a magyarok kb. 75%-a nem beszél semmilyen idegen nyelven, az akcentust meg inkább hagyjuk..A legtöbb nyelvtanárnak is botrányos kiejtése van, volt olyan angoltanárom, aki a th-t nem tudta kiejteni, de olyan is, aki Angliában élt, de halvány gőze nem volt az amerikai akcentusról vagy más britről, csak azt tudta, ahol élt.
De hallgass meg nyugodtan olyan embereket, akik elvileg jól tudnak angolul, pl Bochkor. Tudom, elég ostoba egy ember, de mégis nyelvszakot végzett.
Egyszer hallottam angolul beszélni, a "watert' vaDörnek ejtette simán. Gondolom a 'd' az egy flap t akart lenni. Na, a legtöbb magyarnak kb ilyen a kiejtése. Több magyar metal-os videóst is nézek, az összesnél a Down for whatever 'vaDevör' volt.
Na, a legtöbb magyarnak kb ilyen a kiejtése. A másik a th két változata, amit nagyon ritkán hallok normálisan kiejteni.
Persze borzasztóan is oktatják a nyelvet, de azért egy jó nagy adag igénytelenség és lustaság is benne van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!