Ha valakiről kézügyesség terén már fiatalon, jó értékelést ad a környezete, akkor pályaválasztás céljából, később milyen területekre érdemes menni?
Nem mondtam, hogy legyen az. Azt mondtam, hogy igenis meg lehet élni kézi munkából.
"Hallottál már a gépek forradalmárol?" Elképzelem ahogy bejön valaki a szalonba, ott van az asztal túloldalán egy robot akivel megbeszéli a vendég, hogy milyen körmöt szeretne, milyen díszítést, a robot tanácsokat is ad neki (ehhez az ujjformához ez a körömforma szerintem nem lesz jó, mert megnyújtaná az ujjaidat, én valami melegebb színre gondoltam, ez
mondjuk hogy tetszik, stb.), aztán még jól el is beszélget abban az 1-2 órában a vendéggel, amíg ott van :D Egy gép.
De fordítsd le férfi példára, szerintem nem csak azért járnak borbélyhoz a pasik, hogy szép legyen a hajuk meg a szakálluk, a borbélyüzletek is kínálnak ingyen kávét/sört, felteszem ők is szeretnek beszélgetni a borbélyukkal, pláne ha visszatérő vendégek.
Amúgy tudom, hogy divat a mi szakmánkat utálni és lenézni, nem esik jól, de már megszoktam és bele is fáradtam. Érdekes, hogy soroltam egy csomó másik kétkezi szakmát is, de te csak a körmösre reagáltál.
"Ahhoz nem kell különösebb tehetség sem."
Leírom, bár tudom hogy felesleges, de mégis csak a saját lelkemnek... Rohadtul kell hozzá tehetség. A tanfolyamot végzettek többsége soha nem fog ezzel foglalkozni és ez nem véletlen. Körmös csoportokban rengeteg a szutyok munka, főleg kezdőktől, a többségükből semmi sem lesz. De próbálj már meg festeni pár milliméteres mintát egy körömnyi (szó szerint :D) felületre, ami még görbül is. Úgy, hogy szép is legyen, de legalább felismerhető. Próbálj meg milliméteres pontossággal reszelni, stb, stb. Kézügyesség nélkül, mert ugye az nem kell hozzá. Mondjuk formázz meg kézügyesség nélkül egy C-ívet, hajrá. Nem fog menni és mivel az adja a köröm statikáját, úgy fog lepotyogni három nap után, hogy csak na. A vendég meg nem jön hozzád többet és igaza is lesz. Egy jól megépített körömnek illene hetekig fent maradni.
"Minden csaj megcsinálja magának is ha akarja."
Hogyne... Az ilyen házibarkácsnak a legtöbbször minimum ronda köröm a vége, de néha rosszabb. Tudod egy rossz körmös gombásodás, algásodást okozhat a körmön, véresre reszeli körülötte a körömágybőrt... De szélsőséges esetben ha túlreszeli akkor át is lyukaszthatja a körömlemezt.
Én már láttam a saját szememmel, nem egy szép látvány. Jött a csajszi, hogy eddig a barátnője csinálta, de mostantól szeretne hozzám járni. Azt hagyjuk, hogy eleve vállalhatatlanul csúnya volt a köröm, de ahogy leszedtem akkor jött a meglepetés. Gombás saját köröm, több helyen átlyukadt körömlemez, alatta a hús, elfertőződve... Mondtam, hogy ezt szakmailag be nem vállalhatom, neked nem műkörmös kell hanem bőrgyógyász. El is ment, az továbbküldte először a sebészetre, aztán szegénynek több hónapos tortúra jött mire rendbe jött a keze. Sokáig még az is kérdés volt, hogy nőnek-e vissza valaha egészséges körmei újra... Azóta hozzám jár és semmi gondja :)
De hát ez nyilván csak véletlen... Minden csaj ért hozzá, nem kell semmi kézügyesség vagy tudás, ez nem egy szakma...
Miért kell mindig minket bántani, de komolyan?! 🙁 Azt nem értem, hogy a fodrászokat meg a borbélyokat miért nem bántja senki? Ennyi erővel ők is csak hajat vágnak meg borotválnak...
Nagyon nem esik jól, komolyan 🙁 Tanultam ezt a szakmát, járok továbbképzésekre, dolgozok heti öt-hat nap nem kevés órát és lépten-nyomon ezt a szemét hozzáállást kell kapnom. Mi van veletek? 🙁
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!