*edzettebbek mint a fiatalok de puhàbbak mint az öregebbek :D
Ès akkoriban mèg volt normàlisabb gyerekkor,èlet, felfogàs
Èn 90es vagyok..ès legjobban azt sajnàlom hogy mi voltunk az 1.gen. Akiknek nem kellet katonakènt szolgàlni…:/
Rohadtnagybaj
Mi vagyunk az utolsó generáció, akik internet, meg mobil nékül nőttek fel. De cserébe Mónika show-t nézhettem, ha hazamentem suliból az üres lakásba.
Alapvetően szerintem mindenki maximalista, legalább is a Z generációhoz képest biztos az. Általános tapasztalat, hogy rühellünk telefonálni. Minket még elengedtek bárhova, hazamentünk egyedül suliból, voltunk nyári táborban, senki egy szót sem szólt, ha 16 évesen kitaláltuk, hogy most elmennénk a barátunk családi nyaralójába felügyelet nélkül vedelni.
Illetve, én úgy nőttem fel, hogy azt gondoltam, hogy a világ egyre jobb lesz. Volt egy nagy törés 9/11-el, arra emlékszem, egy perc néma csendben kellett lenni, és csak én tudtam, hgoy miért, mert én már csak a sofőr mellé fértem fel a buszra, ezért én is meghallgattam a rádióban, amit ő. Éreztem, hogy a világ sosem lesz ugyanolyan. 2006-os tüntetések, meg az egész utána következő válság lelombozta bennem ezt a "jövőben minden jobb lesz" ideológiát, 2020 meg ténylegesen porig rombolta. Ami érdekes, mert nekem mindkét szülőm a szocializmus alatt élt és nőtt fel (anyám az a generáció, ahol kiszivárogtak a tételek), mindegyikük azt gondolta, hogy a jövőben majd jobb lesz.
Én már nem gondolom, hogy a jövőben jobb lesz. Szerintem csomóan jobban jártunk volna, ha meg se születünk.
Ès mindig volt tàrsasàg az utcàn/suliudvarban/játszòtereken
Ès ha valami “sz@ràst”csinàltunk elpics@@ztak èrte ès tudtuk hogy mièrt ès nem rinyàltunk èrte
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!