2 hete voltam kint hollandiában de nem teljesen volt világos, ha az országban átlagosan kb 3x annyit keresnek mint a magyarok, akkor miért biciklizik kb mindenki ahelyett, hogy venne autót és menne azzal, mint itthon?
Tekintve, hogy az ország legmélyebb és legmagasabb pontja között nincs 400 méter szintkülönbség, így elég kézenfekvő közlekedési módszer a bicikli.
Ráadásul sok régi németalföldi település a középkori igények szeirnt lett kiépítve, emiatt nem elég szélesek az utcák ahhoz, hogy mindenhol autók menjenek.
No, nem mintha Budapest nem épp ugyanezzel a problémával küszködne:D Egyszerűen nem alkalmas ennyi autó befogadására.
Meg egyébként hogy függ össze a jövedelem és a bicikli?
Épeszű ember nem vesz autót, ha bárhol ott tud lenni biciklivel 20 percen belül.
Ez az autómánia inkább a keletibb népek fejlövése, a minimálbéren tengődő akárkinek is muszáj autó, akkor is, ha amúgy simán megoldhatná tömegközlekedéssel vagy biciklivel a dolgot. De persze normálisan szervizelni már nincs pénze...:D Mondjuk a magyarok még egész tűrhetőek ebből a szempontból, bár már itt is nevetséges az autómánia, d epl az afgánoknál kimondottan röhejes méretek ölt:D
Mikor a kérdés első felét elolvastam, már tudtam, hogy mi lesz a második fele :D
Kérdező, nem minden olyan autóbúzi, mint nálunk, meg egyes környező országokban. Hollandiában a biciklizés egyfajta kultúrális jellemző is, és ez azért lehet így, mert az ország nagy része síkság, és 35 ezer km-nyi kiépített kerékpárútjuk van.
Nem holland specialitás, Bécsben kb. harmadával kevesebb autó jut ezer lakosra, mint Budapesten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!