Szerintetek is vicces a két tv csatorna közötti rivalizálás?
Ha az Rtl új show műsort indít erre a Tv2 is vagy fordítva de miért kell mindig ezt csinálni?
Ha nem érdekel a műsoruk úgyse fogom nézni úgyhogy semmi értelme mindig lekörözni a másikat szerintem.
"a Google például messze nem csak kereső"
Nem is állítottam ilyet. Azt mondtam, hogy ezek az óriások azzal lettek sikeresek, hogy felfedeztek egy piaci lehetőséget, és kiaknázták, ellenben AMIKOR elkezdtek egymás udvarában rivalizálni, abból ritkán lett sikerük.
"Ha nincs verseny, akkor nincs piacgazdaság sem, hiszen mindenki monopol helyzetben van az adott területen és kedve szerint alakítja a piacot."
Persze, én nem arról beszéltem, hogy ne legyen verseny. Arról beszélek, amikor megnyerted a magad versenyét, és úgy akarsz tovább terjeszkedni, hogy átlépsz egy olyan versenyző területére, aki eredetileg nem a versenytársad.
Nekem ez olyan, mint amikor a faluban a sikeres autószerelő úgy gondolja, hogy nyit egy éttermet, mert a vendéglátósnak olyan jól megy a biznisz, hogy úgy gondolja, ő is szeretne egy szeletet magának. Mármint abszurd a példa, de érted. Ez nem jó verseny.
500 forint a pontyból 10 deka a halpiacon!
-Már itt tartunk - a feltett kérdéshez képest! :DDDDD
>>Tapsvihar a lelátóról<<
"Ez ORBITÁLIS marhaság. Ha nincs verseny, akkor nincs piacgazdaság sem,"
Én nem ezt látom.
A kezdetekkor jól működött a kapitalizmus, volt verseny.
Most monopóliumok és felosztott piacok vannak.
Persze, van ahol még van verseny (áruház láncok pl.) de a legtöbb ágazatban már nincs verseny.
Amúgy ennek én sem látom értelmét. Nem lesz nagyobb bevétele, ha kevesebb néző nézi a másik adót. Kiszorítani sem fogja tudni a piacról, hiszen egy államot alapító, sokezer milliárdos likviditással dolgozó maffia pénzeli.
- Én oda raknám, ahol többen nézik, ezzel növelve a bevételt. Ha a verseny hatása az, hogy kisebb a bevétel, akkor én sem értem hogy minek. Nekem kicsit olyan, mintha az egó fontosabb lenne a vezetésnek mint a befektetők pénze.
Jó 12 15 éve akkor látok pár percet ezekből az adókból, ha vendégségben vagy olyan helyen vagyok ahol ezek közül megy valamelyik.
Ami infókra szükségem van azokat elolvasom, a filmeket pedig vagy letöltöm vagy netflix.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!