Inkább filoszemita vagy antiszemita vagy?
Filoszemita: Kedveli és tiszteli a zsidó kultúrát, Izraelt.
Antiszemita: Nem kedveli a zsidó kultúrát, ellenzi a zsidóság és Izrael törekvéseit.
Antiszemita: Amikor elhiszed az őseidnek amiket a zsidókról mondtak.
Fitoszemita: Amikor elhiszed a zsidóknak amit az őseidről mondtak.
Én filoszemita vagyok, és sosem értettem a zsidóktól rettegő, de zsidókat sosem látott embereket, de azért rettegnek tőlük, és kitalált hülyeségeket építenek fel fejben róluk, amikben az adott embereket jobban hisznek, mint maguk a zsidók."Csak zsidó" és vallásosabb, javarészt neológ zsidókat is ismerek, személyes barátnak is mondhatok belőlük magamnak párat.Szerencsém van egész közelről zsidókat ismerni, lightosabb vallásosokat is, akik járnak zsinagógába.
Nagyon tetszik a gyerekekkel való bánásmódjuk, hogy már egész kicsi kortól kezdve a tanulás fontosságát tanítják nekik, és folyamatos tanulásra ösztönzik őket.A családcentrikusság is nagyon süt róluk, és ez nagyon tetszik, hogy a család köré építenek mindent.Imádom Fekete László főkántor hangját és hallgatni ahogy énekel, ahogy a zsidó kultúráról is szeretek olvasni, művelődni.
A zsidóságot nagyon sok költőt, feltalálót, sportembert, olimpikont, művészt adott ennek a nemzetnek - persze ők adták, az amúgy zsidóságukat letagadó, sokszor azt is támadó zsidó származású kommunistákat, de ezeket a többségi zsidó társadalom elutassította, és megvetette őket.Egy magyar tettét sem mossuk rá a többire, ahogy az örmények kiírtását sem mossuk rá az összes törökre.
A nagy gyűlölködésnek azért van alapja.
Anno ugye kaptak egy országot az arab világ közepén, ahonnan kiűzték az őslakosokat. Aztán terrorral és félelem keltéssel próbáltak rendet tartani, ami szerintem egy rettenetesen rossz döntés volt. Az erőszak erőszakot szül. Ha lebombázol pár házat mert van ott egy terrorista gyanús személy, akkor "készül" 6 ember akinek a gyermekeit, testvéreit is megölted. Így jönnek létre a magukat felrobbantó öngyilkos merénylők. Nem vallási fanatikusok, csak bosszú szomjas, közeli hozzátartozót elvesztett emberkék akiknek már nem ér semmit az élet.
Ezek miatt a dolgok miatt a közvélemény eléggé megosztott a témában. Tényleg gyilkosok gyülekezete a nép, akik számára a más vallásúak megölése mindennapos és természetes dolog. Persze, önvédelemből csinálják, és én pl. nem is tudnám eldönteni kinek van igaza, mert erősen nézőpont kérdése. De így fenntartva egy államot persze hogy napi szinten jönnek létre idióta összeesküvés elméletek. Mert azoknál fontos, hogy legyen valóság alapjuk, féligazságokkal (inkább tized) operálnak. Persze, erről nem sokat tehet egy Magyarországi zsidó ember, de még az Izraelben lakók sem, a kormányuk olyan amilyen. Ám ez a nagyfokú aggresszivitás elég sok támadási felületet ad, én nem csodálkozom rajta ha sokan elhisznek egy halom más légből kapott, teljesen kamu dolgot is róluk.
"Anno ugye kaptak egy országot az arab világ közepén, ahonnan kiűzték az őslakosokat."
WTF, a zsidók kiûzték magukat Izrael õsi Szent Földjérõl? Ilyet most hallok elõször! :DD
"Aztán terrorral és félelem keltéssel próbáltak rendet tartani"
Ez ismét igen eredeti. Mert általában úgy tudjuk, hogy terrorcselekményeket a magukat az 1950-es évek vége óta "palesztinnak" mondó arabok követnek el.
"Ezek miatt a dolgok miatt ..."
Nem tudom, hallottál-e arról, hogy antiszemitizmus széles körben létezett már évszázadokkal azelõtt, hogy a modern Izrael gondolata nemzetközi szinten felmerült volna.
Szerintem képezd tovább magadat, de ne a qtyqrutyról, vagy ted pikenál!
"WTF, a zsidók kiûzték magukat Izrael õsi Szent Földjérõl? Ilyet most hallok elõször! :DD"
Már bocsi, de ilyen alapon nekünk meg vissza kellene adni miniputykos erdogánnak Budapestet, mert anno itt állt a törökök szent mecsetje amikor elfoglalták. És ha te megmondhatod melyik időszeletét nézzük a történelemnek ahol ami volt az most jár, akkor ő is.
- Hagyjuk már ezt hogy mi volt régen dolgot, senki nem fogja visszaadni az olaszoknak a fél világot mert volt római birodalom (ami amúgy egybe is esik azzal ami szerinted jogos). Ahogy usából se költözött senki haza mert az őslakos indiánoknak jár ott minden. Nem jönnek usából a helikopterek hogy visszavegyék nekünk Erdélyt. És sorolhatnám. Senki le se szar semmilyen szentséget. Mondjuk engem a víz is kiver ettől a szótól, az aktuális hatalom "mert csak" érve tulajdonképpen.
"Ez ismét igen eredeti. Mert általában úgy tudjuk, hogy terrorcselekményeket a magukat az 1950-es évek vége óta "palesztinnak" mondó arabok követnek el."
Hát, sok videót láttam, ahol a "terroristák" akkoriban annyira képzettek voltak, hogy csórikám saját magát lőtte lábon az első akciók egyikén :) A terror szülte a terrort és képzett, fanatikus terroristákat. Jól elvolt ott mindenki a teveszarban amíg el nem üldözték őket a modern fegyverekkel. Értem én hogy erre vágytak, de ezt már akkoriban is lehetett tudni hogy ez lesz a vége. És sajnos arrafelé is a buta emberek érvényesülnek, akik elhitetik az emberekkel hogy az erőszak megold mindent. Mindkét oldalon. Sajnos.
Amúgy meg ilyen alapon az ukránok is tényleg terroristák - jöttek emberek géppisztollyal, tankokkal és elzavarták az ottaniakat a lakásukból, hazájukból, mondván hogy az most már az övék, mert 598452147962 évvel ezelőtt is az övék volt. És ők nem akarják annyiban hagyni, harcolnak. Ennyire egyszerű ez.
A magán véleményem az, hogy ezt szépen és okosan is meg lehetett volna oldani, csóri arabokkal simán meg lehetett volna egyezni. Sokkal jobb hely lenne a világ, nem eszkalálódott volna az ISIS meg hasonlók létrejöttéig.
Persze, valakik jól jártak a rengeteg sok halállal és szenvedéssel. És nem feltétlen a zsidók. Ott is volt sok áldozata ennek.
"Nem tudom, hallottál-e arról,"
Én nem igazán, persze olvastam hogy mindig voltak ütközések az okos és számító zsidó kereskedőházak és a "nekem minden IS alanyi jogon jár" helyi feudális urak között, de amennyire én tudom ilyen nép/lakossági szinten hitlerrel jött ez be a köztudatba. A népek jól elvoltak velük, ha kértek adtak nekik kölcsönt. Persze ettől függőségi viszonyba kerültek, de ha azt nézem a feudális úrtól és az egyházaktól is függtek és tőlük ráadásul soha semmit se kaptak, max. megvesszőzést ha visszaszóltak.
"Már bocsi, de ilyen alapon nekünk meg vissza kellene adni miniputykos erdogánnak Budapestet, mert anno itt állt a törökök szent mecsetje amikor elfoglalták."
Ez az alap akkor lenne igaz, ha nem létezne na önálló török állam, nem létezne a törököknek hazájuk+a mai Magyarország/Budapest lett volna a legfőbb központi területe.Tudtommal a törököknek van önálló, létező országuk, amit Törökországnak hívnak, így e miatt feleslegesen tartanának igényt rá.
"Hagyjuk már ezt hogy mi volt régen dolgot, senki nem fogja visszaadni az olaszoknak a fél világot mert volt római birodalom"
Tudtommal az olaszoknak van önálló, létező országuk, amit Olaszországnak hívnak, így e miatt feleslegesen tartanának igényt rá.Ha nem létezik önálló olasz állam ma, akkor kérlek forrásokkal megjelölve támaszd alá.
Mivel a zsidóság 1947-48-ig egy önálló haza nélküli nép volt.Az általad felsorolt példák ezzel mivel még csak párhuzamba sem hozhatóak, így megbuknak.
"ilyen alapon nekünk meg vissza kellene adni miniputykos erdogánnak Budapestet, mert anno itt állt a törökök szent mecsetje ..."
Újabb ökörség: amikor az elsõ török janicsár Magyarország földjére lépett, akor a Magyar Királyság már több, mint 500 (ötszáz) éves állam volt.
Viszont az ókori Izrael Királyság (késõbb Juda) össz kb 1100 éver alatt az Arab Félszigetet legfeljebb, ha két (2) arab hagyta el.
"senki nem fogja visszaadni az olaszoknak a fél világot mert volt római birodalom ..."
Azért az, hjogy volt egy fegyverrel összehódított birodalom, az nem egészen ugyanaz, mint, hogy a Királyok Királya, az Örökkévaló, áldott Õ, választott magának egy népet és nekik adta a Szentföldet.
(Arról nem szólva, hogy a Római Birodalom jóval rövidebb ideig létezett.)
"Hát, sok videót láttam, ..."
az 1930-as évekbeli "arab felkelés" idejébõl? (A torténelem nem 198-ban kezdõdött, nem is hytszázvalahányban, tudtad?)
"Amúgy meg ilyen alapon az ukránok is tényleg terroristák - jöttek emberek géppisztollyal, tankokkal és elzavarták az ottaniakat"
Még nagyobb baromság: amikor az ukránok ott kezdtek élni, se a géppisztoly, se a tank nem volt még feltalálva.
"A magán véleményem az, hogy ezt szépen és okosan is meg lehetett volna oldani, csóri arabokkal simán meg lehetett volna egyezni. "
Ez szóba se jött soha, olvass utána! (Pl. Hebroi mészárlás, 1929.; a jeruzsálemi Mufti és a Führer 1941 novemberben - [link] ) A Mufti egyébként a háború után Boszniában bujkált, mert keresték, mint háborús bûnöst.
"amennyire én tudom ilyen nép/lakossági szinten hitlerrel jött ez be a köztudatba."
Baromi rosszul tudod. Már a Bizánczi Birodalom is üldözte a zsidókat, mint "istengyilksokat", ez volt az Egyház mantrája a huszadik századig, a 2. Vaticani Zsinat tette rendbe. - "A II. Vatikáni Zsinat NOSTRA AETATE kezdetű nyilatkozata az Egyház és a nem keresztény vallások kapcsolatáról" - [link]
Ismételten javaslom, kébezd tovább magadat a térség kb 3500 éves történelmébõl, ha hozzá akarsz szólni. Anélül inább kérdezz! :)
Összefoglalva: a teljes szöveged is azt bizonyítja, hogy az antiszemita nézet nyomán alakult ki a vélemény az arab-izraeli konfliktusról és nem fordítva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!