Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » 1995-ben milyen volt a világ?...

1995-ben milyen volt a világ? 28/F

Figyelt kérdés

2023. szept. 3. 17:47
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
24%
Nem volt internet fogalmunk sincs
2023. szept. 3. 18:38
 2/16 anonim ***** válasza:
86%
Volt már internet. Szupermarket, pláza nem volt. Se tesco, se auchan, se lidl, nem is hallottunk róla. Műszaki cikket, én pl egy színes tv-t, ilyen kis zug üzletekben lehetett vásárolni,bementél és roskadásig volt pakolva minden gagyival, minden rendszer nélkül, ilyen szürkeimport cuccokkal. Sanyo, telefunken, ITT, ilyesmikkel. Talán akkor volt a második sziget fesztivál, akkor még diák-szigetnek hívták kint is voltam, nem biztos, hogy ebben az évben, de ott körül. Mire vagy kíváncsi? Örültünk a rendszerváltásnak, a nagy szabadságnak, tele voltunk bizakodással, lendülettel.
2023. szept. 3. 18:53
 3/16 A kérdező kommentje:
Igazából minden érdekel, milyenek voltak a szórakozóhelyek?
2023. szept. 3. 18:59
 4/16 anonim ***** válasza:
Akkor vettuk az elso videónkat
2023. szept. 3. 19:00
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
1995-ben voltam 18 éves! Tehát 1995-ben voltam fiatal felnőtt. 2-es az internet 1995 augusztusában indult. Legalábbis a Magyar Telekom elődje a Matáv akkor indította el, a lakossági internet előfizetést. De akkor (1995-ben) még olyan drága volt az internet, hogy másfél két havi fizetésedbe is bele került. Épp ezért a lakosságnak jó ha 1 %-nak volt internetje. - A Duna pláza 1996 októberében nyílt, a Polus Center pedig 1996 novemberében. Ezek voltak az első plázák. Tehát 1995-ben valóban még nem voltak plázák sem. A budapesti Árkád (Örs vezér tere) helyén volt még a BKV busz végállomása, és a 13-as villamos hurok végállomása is. Nem voltak még DVB-T TV csatornák, csak analóg TV adás. Abból is csak a TV1 (M1) és TV2 (M2) csatornák voltak. És mindenki a Familia KFT-t és a röhelyes Űrgammákat nézte a TV-ben. Mert akkor még nem volt RTL és kereskedelmi TV2. Azon kívül 1995-ben, szakmunkás iskolába jártam. És élveztem fiatal felnőtt éltemet.
2023. szept. 3. 19:07
 6/16 A kérdező kommentje:
Na ez az kevesebb dolog volt,és minőségibb. Ma meg a bőség zavarban is xar minden
2023. szept. 3. 19:10
 7/16 anonim ***** válasza:
50%
Régen szarabb volt
2023. szept. 3. 20:03
 8/16 anonim ***** válasza:
70%

Minőségibb, az túlzás.

Én akkor voltam másodikos, főleg ilyen iskolai dolgokra emlékszem. Most pont aktuális, eszembe is jutott egy csomó minden, mert a kisebbikem most kezdi a sulit, és elgondolkodtam rajta, hogy nekünk anno ilyen színes csomagolópapírokba voltak kötve a könyvek meg a füzetek, nem nagyon volt még ilyen méretre vaghato nejlon fólia, max szabvány méretűek.

Ha hiányoztam az iskolából, akkor tudtam elkérni a leckét, amikor visszamentem, vagy ha a szüleim tudták valakinek a számat az osztályból, akkor esetleg tőle, de nem volt ilyen, hogy Facebookon vagy Krétán megkapjuk, és a tanárt sem nagyon illett ilyenekkel hivogatni, pláne otthon.

2023. szept. 3. 20:32
 9/16 anonim ***** válasza:
69%

#2:

Oké, a '80-as években is volt már internet, de ne mondd már, hogy itthon '95-ben már mindenkinek volt otthon netkapcsolatra képes számítógépe, mert nem volt.

2023. szept. 3. 22:07
 10/16 anonim ***** válasza:
Inernetunk 2006-ba lett ADSL, persze elotte is volt az a betarcsazos szar, de azt en nem tudom internetnek nevezni
2023. szept. 4. 02:27
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!