A magyarok miért nem adnak egy kicsit jobban magukra?
Ez itt a baj az általánosítás... azért mert valaki környezetében x tipusok nem adnak magukra addig másnak a környezetében x tipusok nagyon is igényesek. Minimum 10M vagyunk ebben az országban és a plázák a fodrászok és az edzőtermek is tele vannak.
Én azt mondom a magyarok többsége jól él nem is kicsit
Igazatok lehet, én nem túl nagy városban élek, megyeszékhely, de már itt is sokkal jobb a helyzet mint a tízezres borsodi szülővárosomban.
De még itt is több a negatív példa mint a pozitív. A szülővárosomban meg nagyítóval 3 napig kell keresni :)
És mivel az egyetem előtt szervizem volt sok évig, kijártam házakhoz is, a fél várost ismerem, a "környezetem" majd ötezer ember.
Ezek szerint Budapesten igényesebbek az emberek? Vagy nem város függő ez?
- Amúgy nem vagyunk már 10 millióan, 9,64 és abból is 260e. migráns akik nemrég jöttek.
Persze, már ők is Magyarnak számítanak.
A cukros, zsíros ételek rendkívül addiktívak. A cukor van amikor még bizonyos, drognak titulált anyagoknál is erősebb sóvárgást képes generálni. És ezzel most nem felmenteni akarok senkit, csak kicsit rámutatni hogy sokan miért nem tudnak lejönni a zabálásról. Igaz, nem is nagyon akarnak.
És nem közvetlenül kötődik a kérdéshez ugyan, de szeretném felvetni az elhízottság mellett a dohányzás és ivás problematikáját is. Mármint nem az alkalmi használókról lenne szó, egészségükre. Hanem a függőkről, akik rengetegen vannak. Alkohol esetén az ország több mint ötöde! De amíg pest külkerületébe laktam, ott is folyamatosan azt láttam hogy minden 2. ember elhízott volt, és ott lógott a bagó a kezében szájában. Sokszor legolcsóbb, piaci meg kínai ruhákban, igénytelenül, mert azt a kevés pénzt amit megkerestek (igen, ez is probléma, kiábrándítóan sőt élhetetlenül alacsonyak mostanra a magyar bérek a magyar árakhoz képest), szóval azt a kevés megkeresett pénzt is alkoholra, cigire, trashfoodra, esetleg egyéb drogokra költötték. A szellemi igénytelenség meg a másik dolog, amikor szórakozásra meg marad a tvből valami moslék, mint a nézettségi rekordokat döntögető győzike meg a valóságshowk, amiket általában mégis mindenki tagadja hogy nézi, de rekorderek a maguk módján.
Nehéz kitörni ebből, ha valakinek sz*r és kilátástalan az élete, az nagyon könnyen bele tud ragadni a rövidtávú, élvezet alapú hozzáállásba. Tudom, mert jártam ott én is. És hát elég nehéz is kijönni belőle. De csak ha ezt sikerül meglépni, onnét lesz az embernek kellő fizikai és mentális energiája, hogy elkezdjen egészségesebben élni. Amivel aztán egyre inkább jobban is érezheti magát alapból is. Külön ráadás hogy a legtöbb ilyen pótszeres addikció még ördögi körben is tart, hiszen vagy hosszútávon veszi el az életenergiádat, vagy az elvonásos ingadozás alatt. Ami miatt muszáj gyújtanod pl a következő cigit újra meg újra, hiszen idegbeteg leszel nélküle. Sok addiktív sz*r, tényleg nehéz lejönni róluk.
És akkor még ott a stressz kérdése, ami egyre nehezebben kikerülhető a mostani országos közállapotokat ismerve. Szintén egészségtelen, és szintén a káros, rövidtávú élvezetek felé löki el az embereket. Szóval nem akarok én felmenteni senkit, főleg mert én is csak pár éve élek egyre inkább tisztán. De gondoltam kicsit nem árt rámutatni ezekre a negatív hatásokra is. Máris átjöhet belőle, miért igénytelenednek el egyre inkább a magyarok, meg miért is egyre alacsonyabb a várható élettartam az országban.
Hát nem tudom, Budapesten lakom, de így ránézésre 5-ből 4, de ahol nem is, ott 5-ből 3 elhízott, duci. Nem a túlsúlyosokról beszélek.
Kilépve Budapestről pedig 5-ből 5.
Egyébként főzőcskézni se kell a több hasznos tápanyagot, de kevesebb zsírt és szénhidrátot tartalmazó kajákért.
6-8 ezerért rendelem magamnak az ebédet hétfőtől-péntekig, van bulgur, köles, barna rizs is köretnek, ma például cékla volt, olykor vegán vagy vegetáriánus ételt eszem (ez utóbbi NEM valami rántott zöldséget takar).
Mindig az épp aktuális hatalom a felelős ezekért. Az ember önmagáért nem felelős. Ha történik valami rossz, akkor is a másik a hibás. De elvárjuk, hogy minden segély "nekem" járhat, de a másiknak nem.
A rendszerváltás nem jól sikerült az országban. Persze erről is a Gyúúúrcsán tehet... Meg a Soros.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!