Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A magyarok miért nem adnak...

A magyarok miért nem adnak egy kicsit jobban magukra?

Figyelt kérdés
Elhízottak, skinnyfatek, lassan tötymörögnek, felelősséget hárítók...
2023. aug. 31. 07:47
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
88%

Ahogy az 5-ös írta, ez nem csak a kinézetről szól.

A magyarok többsége minden másban is hasonló: kifogáskereső, mellébeszélő, „várom a sültgalambot” típus. Amíg szövegelni, nagyképűsködni kell, nincs gond, viszont amikor a gyakorlatbank kéne vmit mutatni…

Ez látszik pl. az ország helyzetén, vagy egyszerűen azon, hogy ha nekiállsz gyúrni, képezni magad, akkor megpróbálnak lehúzni a szintjükre.

Egyszerűen a többség elvan ebben a langyos valamiben löttyedten lepukkanva.

Az okokat meg hosszan lehetne elemezni, sztem közrejátszik a borzalmas oktatás, a nevelés és történelmi előzmények. Talán a genetikai is.

2023. aug. 31. 10:22
 22/38 Metionin ***** válasza:
100%
Alapból nem szeretem ha egy egész népre ráhúznak valamit, de ez esetben - azok mellett, amiket már a többiek írtak - én azt a bizonyos "minekezést" emelném ki. Az emberek nagy százaléka, akivel találkozom, így áll hozzá egy csomó dologhoz. Sportolsz? Minek? Hiszen fárasztó, lesérülsz, drága. Egészségesen próbálsz enni? Minek, úgyis megöregszel és meghalsz. Szinte mindenbe bele lehet kötni ezzel a fajta gondolkodással, mégis minek akarsz jobbat, szebbet, minek akarsz többet, min a puszta túlélés, másnak még ennyi sincs, miért nem jó neked a szar, ami épp van. Őszintén szólva csak mostanság a 30-as éveimben vagyok olyan környezetben, ahol a minekezők vannak kevesebben, de vannak ugyanúgy. Egyszerűen nem értem, nekem annyira alap, hogy vannak dolgok, amiket azért csinálunk, mert szeretjük, mert jól esik, mert amikor elérjük benne amit akarunk, az megerősít minket. És akkor jönnek a minekezők, akik lemondóan legyintenek, ami nem lenne baj csak épp ők szoktak állandóan panaszkodni olyan dolgok miatt, amin amúgy lehetne változtatni. Csak amikor energiát kellene beleölni, akkor jaj hát az fárasztó meg drága meg amúgy is jó ez. És ezt a mentalitást szépen adják tovább a gyerekeiknek.
2023. aug. 31. 10:28
 23/38 Shaddark ***** válasza:
100%

Én azt sajnálom, hogy mindez egy olyan országban, ami a 193 mért országból a 18. előkelő helyezést érte el az IQ felmérésben.

A lehetőségeink/képességeink hatalmasak, de nem élünk velük. Szomorú.

De én bízom azért a következő nemzedékekben, remélem hogy ők nem ragadnak be a posványba. Ahogyan az enyémben is akad jó-pár és a következőben is egyre több kivétel van.

2023. aug. 31. 10:32
 24/38 anonim ***** válasza:
100%

Shaddark, lassan de biztosan ki fog halni ez a mentalitás. A legjobb az lenne, ha valaki mindenkinek a seggébe belerúgna, hogy keljenek fel a lazsálásból idő előtt és ne oda jussunk ahová Románia jutott a 20. század végére.

Nem akarom a politikát belevonni, de a Fidesz és az Ellenzék elég erősen dolgozik, hogy ez a valagba rúgás idő előtt megérkezzen, és az egészben az a legszebb, hogy akaratuk ellenére csinálják ezt. Ha egy kicsit szarkasztikusak akarunk lenni, akkor mondhatni a természet meggyógyítja önmagát.

2023. aug. 31. 11:26
 25/38 Szolovjov ***** válasza:
75%
Lustaság. De így is megtalálják a párjukat, mert a 100 kilós nőket is röfögteti valaki.
2023. aug. 31. 12:04
 26/38 anonim ***** válasza:
100%
Mert gyomoridegem van.
2023. aug. 31. 13:14
 27/38 anonim ***** válasza:
29%

Mert mikor lesz nekem arra pénzem hogy heti órákat fordítsak mondjuk testmozgásként hegyi kerékpározásra mert nekem az tetszik és nagyon jó ott a levegő? Mikor lesz nekem arra pénzem hogy úgy is egyek hogy a sportolói életemet támogassam?

Ugyan ez Magyarország, itt nem lesz az embereknek erre pénze. De ahogy látod aki milliomos és fiatal az bizony így él.

Magyar ember örül ha jól tud lakni és ki tudja fizetni a számlákat.

2023. aug. 31. 15:48
 28/38 anonim ***** válasza:
100%

27:

mondjuk te pont az mutatod be, hogy a magyarok mindenre találnak kifogást. Egész véletlenül a túlsúlyos ismerőseim mind egy szálig jobban keresnek, mint az átlag, szabadidejük és bőven van.

Ez a "drágák az egészséges ételek" mantra is nagyon jól hangzó duma. Nekem van pár ételérzékenységem, csak egy kicsivel fizetik többet a kajáért, mint az átlag,de még lejjebb tudnám faragni, ha akarnám.

2023. aug. 31. 15:58
 29/38 Shaddark ***** válasza:
100%

Nem akarom mások pénzét beosztani, de szerintem (hacsak nem vega valaki) a minőségibb ételek nem feltétlen drágábbak mint az alacsony minőségűek. Sőt, egy McDonalds szerintem nemcsak egészségtelen, de rettenetesen drága is. Egy kiadós egyszeri étkezés árából 3 napra megfőzök rendes ételt...

Persze, a hideg kaja pl. sokkal drágább. A minőségibb hozzávalókért korán kell kelni és piacra menni ha nincs a közelben megfelelő és olcsó húsbolt.

Ami sz egészséges étkezéshez kell, az inkább a tudatosság. Hogy tudd, mennyi kalória szükséges neked, és az ételekben mennyi van. Ez eleinte brutál megterhelő, energia és idő igényes feladat, de pár hónap és egyáltalán nem esik nehezére az embernek.

2023. aug. 31. 15:59
 30/38 anonim ***** válasza:
68%
Jo azert nem kell minden magyar neveben irni 😀 vagyunk sokan akik nyomjuk ezerrel h jol keressunk, mi sportolunk is meg hasonlok. Nekem a legtobb ismerosom ilyen, a lusta, beletorodos embereket keruljuk.
2023. aug. 31. 16:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!