Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hol van a sok FB ismerős,...

Hol van a sok FB ismerős, amikor segíteni kell?

Figyelt kérdés

Egy megosztást kértem csak, hogy menedzseljem a vállalkozásunkat, amibe most fogtunk bele... kb 250 ismerősből 5-6 osztotta meg, nagyjából 10 nyomott egy lájkot.

Ha fotót teszek ki, azt kb 50-60-an szokták lájkolni ehhez képest.

Mi lehet ennek az oka és hogyan tudnék változtatni rajta?

2023. aug. 24. 18:26
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
86%
#5 Pedig mindenki így csinálja. Senki nem fog csak úgy megosztani egy reklámot vagy megadni egy emailcímet. Ezért sorsolnak. Szerinted amikor kisorsolnak valamit, akkor azt szívjóságból teszik? Megosztásért vagy az elérhetőségeidért cserébe vehetsz részt a sorsoláson. Ezeréves marketing módszer. Amúgy meg miért lenne drága? Egy párezer forintos valamit kell venni annak az egy embernek, akit kisorsolnak, meg elküldeni neki. Cserébe rengeteg megosztást kapnak. Töredékébe kerül, mintha pl. reklámoznák magukat valahol és azért fizetnének.
2023. aug. 24. 18:52
 12/20 anonim ***** válasza:
53%

Nem szoktam megosztani csak úgy semmit. Esetleg, ha tudom, hogy valakinek pont arra lehet szüksége, privátban az érintettnek átküldöm.

Egyáltalán nem biztos, hogy az ismerőseid automatikusan követnek is. Nálam a legtöbb ismerős követése le van állítva, így nem látom a bejegyzéseiket, vagy ha kommentelnek valahova. Beszélgetni privátban vagy személyesen szoktunk, de a hírfolyamban jobban érdekelnek az oldalak cikkei, bejegyzései, a tematikus csoportok történetei, amiket követek, nem a privát történések. Csak azok követését tartottam meg, akik nem árasztják el a hírfolyamot válogatás nélkül mindenfélével, nem esnek túlzásba megosztásokkal, bejegyzésekkel, és amit megosztanak, az hasznos, minőségi, érdekes tartalom.

A Facebook algoritmusa is lehet gátja, ha nem osztanak tovább valamit, van, hogy egy követett ismerősöm bejegyzését csak napokkal, hetekkel később mutatja, és lehet, hogy akkor már nem aktuális.

Egyébként többre mennél, ha fizetnél hirdetésért, vagy tematikus csoportban osztanád meg a tevékenységedet. Ha például adott térséghez kötött, nincs értelme, ha valaki tök máshol megosztja, és nincs olyan ismerőse, aki igénybe venné. Keress lakóhelyhez kapcsolódó csoportokat, ahol a tevékenységedet végzed, vannak ilyenek, és oszd meg ott, mert ott valószínűleg könnyebben találsz célközönséget.

De több tippet nem adok, ha sikerre akarod vinni a boltot, dolgozz meg érte, tanulj marketinget is. :-)

2023. aug. 24. 19:00
 13/20 anonim ***** válasza:
75%
Én eleve maximum olyat osztok meg, ami egyezik az én "profilommal". Stílusommal, véleményemmel, gondolkodásommal. Nem fogok csak azért megosztani minden szar mert ismerős azt kéri.
2023. aug. 24. 19:03
 14/20 Senior Séf ***** válasza:
69%
Ennyit ér a sok FB ismerős.
2023. aug. 24. 19:09
 15/20 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! Nos, tényleg ez a sorsolás jó ötlet. Abszolút nincs semmilyen marketing vénám, szóval tényleg köszi ezt!

Most, hogy írtátok, valóban tök jogos a másik oldalról nézve, hogy "nem hirdetőoszlopok" az ismerősök.

2023. aug. 24. 19:10
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Jó marketing nélkül nehéz lesz, vagy neked kell ezt megtanulni, vagy meg kell fizetni valakit, aki tudja.
2023. aug. 24. 19:11
 17/20 anonim ***** válasza:
82%
Ez nekem egy kicsit hajaz arra amikor valaki számonkér hogy ő már tegnap írt nekem és most 1 nappal később még mindig nem írtam vissza, micsoda dolog ez?
2023. aug. 24. 19:14
 18/20 anonim ***** válasza:
0%
Magyarok vagyunk: ez nálunk alap, hogy "ilyenek" vagyunk.
2023. aug. 24. 19:53
 19/20 A kérdező kommentje:
17 nekem nem hajaz rá, mert nem szoktam számon kérni :)
2023. aug. 24. 20:09
 20/20 anonim ***** válasza:
89%
Az a baj hogy ha ezekkel foglalkoznának az emberek akkor mindenki egész nap csak megosztaná másik hirdetéseit. Viszont akkor még azok között veszne el a tiéd. Egyszerűen valami olyan dolgot kell kitalálni ami egyedi és nem arra blazírozni hogy az ún. ismerőseidnek erkölcsi kötelessége megosztani.
2023. aug. 24. 20:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!