Várjátok, hogy végre beköszöntsön az ősz?
2023. aug. 23. 15:49
Én nem várom. Szeretem a nyarat. Igen, most fülledt idő van, ez van. Ettől függetlenül ez marad számomra a kedvenc évszakom.
Nem várom a hideg, nyálkás, esős, szeles őszt, amikor közeledik a november és ködösre fordul az idő és ahogy haladunk előre, egyre több lesz az éjszakai órák száma, egyre többet lesz sötét.
2023. aug. 23. 15:49
Is-is. Szeretem a nyarat, de idén végre elkezdhetem az egyetemet, amit nagyon várok. Régebben érettségiztem, úgyhogy fura lesz most visszaülni az iskolapadba, de tényleg alig várom már. A sötétet, hideget viszont nem csípem.
2023. aug. 23. 15:52
Igen, nagyon. Mivel idén lett klímám, már nem is a meleg zavar a legjobban, hanem az éjszaka is kint röhögcsélő, ordító, zenét bömböltető társaságok. A másik, hogy szeretem az esőt, a hűvös, borult időt, mert nagyon jó kedvem lesz tőle. Valahogy az egész ősz hangulata tetszik, mert olyankor béke, csend és nyugalom van.
6/19 A kérdező kommentje:
A nyár akkor lenne a legjobb, ha a világos órák száma 2-3-al kevesebb lenne, mint most, a maximális hőmérséklet pedig kb 25 fok. Ezzel bőven ki lehetne békülni. Hidegben pedig fel lehet öltözni, nem nagy kihívás.
7/19 A kérdező kommentje:
#5 Na igen, az meg a másik, a sok debil, röhögcsélő idióta, akinek a legjobb szórakozása hangoskodni éjjel. Ráadásul ilyenkor mintha a rendőrök is átkapcsolnának "leszarom" üzemmódra, és kevésbé méltóztatnak kijönni rendet tenni a véglények között.
#6 fázós vagyok, 0 fok alatt egyszerűen nem tudok annyi réteget felvenni, hogy ne fázzak. Pláne, ha ki is akarok nézni valahogy. Pedig már téli túrázáshoz való kabátot hordok, ami másoknak állítólag mínusz 20-ig jó. Úgyhogy de, kihívás.
2023. aug. 23. 15:56
Azt várom, hogy ne legyen ennyire meleg, de a latyakos, szürke időt nem várom .
2023. aug. 23. 15:57
Kérdező, hiába hőbörögsz, a 25 fok az a tavaszi időjárás felső határa. A nyári hőmérséklet 25 fok fölött kezdődik és kb. eléri minimum a 30 fokot.
Tanultál földrajz órát általános és középiskolában? Ott írták, hogy a nyár meleg, az ősz hideg. Nyáron vannak kánikulák, ősszel, meg hideg van. Tavasz meg átmenet, és nincs kánikula.
Nyilván a klímaváltozás miatt minden borul, ugyanakkor a 25 fok NEM nyári hőmérséklet. De ha ehhez a hőmérséklethez 70-80%-os páratartalom társul, akkor úgysem érződik a hűvösebb idő.
2023. aug. 23. 16:01
További kérdések: