Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Csak szerintem azok panaszkodn...

Csak szerintem azok panaszkodnak a legjobban az iskolakezdés anyagi terhei miatt, akiknek nem kellene?

Figyelt kérdés

A kérdéssel nem áll módomban megsérteni senkit. Akinek nem inge…

Szóval 17 évesen már nyilván nem tapasztalom meg, hogy milyen az, amikor ilyen olyan tempera, színes ceruza kerül a felszerelésbe ezzel megdobva az árát. Viszont itt sem értem a szituációt.

Egy 8-10 éves gyereknek miért veszik meg a szülők a több ezer forintos rajzkellékeket, miközben ott vannak az olcsóbb, jó minőségű alternatívák.

Amikor kisebb voltam, sose voltak gondjaim, pedig elhihetitek, anyagilag mi sem voltunk a legfényesebbek, hogy a nebuló és a süni kerüljön csak a kosárba 😏

Emellett ott van a másik, számomra bosszantó dolog. Hogy évente veszi némelyik szülő a 20-25 ezer forintos táskát, majd kiakad, hogy milyen sokba kerül az iskolakezdés.

Két táskát használok, az egyiket négy (!!) éve vettük, akkor 12 ezerért (mondjuk úgy, hogy manapság 16 ezer körül lehet), azóta is kifogástalan állapotban van. Emellé tavaly pár ezerért vettünk egy kisebbet, mert felesleges mindig olyan nagyot vinnem.

Nektek, szülők, velem egykorúak mi a véleményetek? Hogy jött ki az iskolakezdés?

Szívesen hallgatok ellenkező véleményeket, azért vagyok itt, hogy megtudjam mások hogyan gondolkoznak :)

2023. aug. 22. 16:02
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Úgy gondolom, hogy szabad világot élünk, megírhatom a véleményem. Ahogy mások is, én se kötök beléjük.

Attól, hogy 17 vagyok, nem lehet véleményem a világ dolgairól? 😏

Örülök azért, hogy normális hozzászólásokat is látok, akik kultúráltan alkotnak véleményt a másik szidása nélkül.

#7 válaszoló: édesanyám megtanította, hogy nem a pénz a minden. Hálás vagyok neki azért, hogy amikor csak lehetett megadott mindent, de szűkölködtünk is. Egyenlőre nem tudom nekik visszaadni mindazt, amit nyújtottak, de addig sem úgy viselkedek (tisztelet a kivételnek) mint a legtöbb korombeli

A listás dologról nem rég tiktokon hallottam egy anyukától, ő elmondta, hogy magasról tesz rá.

De osztom, hogy szomorú, hogy ilyet kérnek képzett pedagógusok, hogy ilyen meg olyan cucca legyen a gyereknek.

Nálunk még borító sem lehetett alsóban a füzeteken, nehogy amiatt cikizzük egymást, hogy kinek mi van.

2023. aug. 22. 18:13
 12/16 anonim ***** válasza:
33%
Én is így látom. Ez másban is megnyilvánul, általában a legtehetősebb ismerőseim a legfösvényebbek.
2023. aug. 22. 18:32
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Pont kb 2 hete vásároltam be nagyjából iskolakezdésre, vettem egy kb. 50%-ra akciózott tolltartót, 2 santoro füzetet, egy csomag ceruzát, 1 Annika tollat, egy sima tollat, és 2 csomag írólapot. Ez került postával együtt 10 ezerbe. Vettem egy Vans hátizsákot is kb. 15 ezerért mert az előzőt már elhasználtam. Minden mással úgy voltam hogy van még tavalyról, jó az, minek újat venni. Ha elindul az iskola és kiderül hogy hány tantárgyam lesz és ki milyen füzetet vár el, akkor arra is számolni kell majd még minimum 2-3 ezret (általában a legalapabb füzeteket veszem, és csak a kedvenc tantárgyakra szerzek Santorot meg hasonlókat). De ha levonnám a márkás cuccoknak az árát, és belekalkulálnám hogy ha még körzőt, tesi cuccot, számológépet, tornazsákot, rajz eszközöket, és hasonlókat is kéne vennem... Hát lehet hogy kijönne az 30 ezerre is, és az a nagyon alap no-name "csak annyit költünk amennyit nagyon muszáj" verzió. Meg persze én egyke vagyok, ahány gyerek annyiszor ennyivel kell számolni nyilván. Szóval én teljességgel megértem, ha valakit kicsit gyomorba rúg ez az iskolakezdés, főleg hogy vannak olyan háztartások ahol 1 ezres is számít, nem hogy 20-30...
2023. aug. 22. 19:59
 14/16 A kérdező kommentje:

Az utolsó hozzászólás nagyon jogos. Mondjuk meglep, hogy nektek rajzfelszerelés kell, tőlünk gimiben nem kérik.

(gondolom idősebb vagy, ha ilyen éretten tudsz gondolkozni.)

Nyilván nem azokról beszélek, akiket sajnos az a pár ezer forint is nehezen érint. Bele nem tudok gondolni, milyen amikor meg kell mondani egy gyerkőcnek, hogy nem mehet az osztállyal ide-oda, mert nincs rá keret :( De nem is ezekről beszéltem.

2023. aug. 22. 23:06
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

“ Tudod mit jelent úgy gyereket nevelni, hogy az átlag nettó 280.000 Ft körül keres?

Tudod, mi a pénz értéke?

Tudod, mi az az infláció?

Tudod, mi az a reálbér csökkenés?

Tudod, mennyibe kerül egy lakás bérleti díja?”

Miért vállaltál pucér se@@re gyereket?

2023. aug. 23. 10:20
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

“Addig örülj, míg nem tudom, milyen mikor az utolsó kefirt is úgy kell megfontolni, hogy telik-e rá hónap végén“

Miért vállaltál pucér se@@re gyereket?

2023. aug. 23. 10:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!