Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mitől van ilyen retek meleg a...

Mitől van ilyen retek meleg a lakásban állandóan?

Figyelt kérdés

Valami gáz van az albérletemmel.

Tavaly októberben költöztem be és télen már jeleztem a tulajnak,hogy meglehet pusztulni itt.

Kijött egy egész sereggel megnézni mi lehet a gáz és nem jöttek rá.

Újépítésű lakás volt és én voltam az első beköltöző.

A falaim elkezdtek penészedni.

Lekenték valami sz*rral.

Télen kikapcsoltam a termosztátot és ennek ellenére 28 fok volt a lakásban folyamatosan.

Állandó fejfájással keltem mert ilyen hőségben aludtam.

Éjjel hiába nyitottam ki az ablakot.

Jól lehűtöttem 15 fokra de 20 perc múlva 27 volt megint.

Most nyáron egy pusztulat ez.

Kint 24 fok van jelenleg.

Nálam bent 31.

Nem tudok egyszerűen mit csinálni csak sírni.

Nem lehet ezt elviselni hosszútávon.

Mi az anyám lehet a baj ezzel a retkes lakással??

Redőny van. Déli fekvésű lakás.

2023. aug. 15. 11:17
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Nem nem tetszik hanem pont ez a bajom,hogy semmi nem segít te észlény.

Ezt pofázom és ezért szenvedek.

2023. aug. 15. 11:35
 12/21 anonim ***** válasza:
77%

Télen nálunk is tartós 28 fok volt a lakásban, úgyhogy egyetlen egyszer sem kapcsoltam be a fűtést és szintén tárva nyitott ablaknál aludtam. Nálunk központi fűtés van, a többi idős szomszéd fűtött körülöttem így nálunk is állandó meleg volt.

Nálad ez nem lehetséges? Illetve ha nincsen klíma miért nem veszel egy ventilátort? Több, mint a semmi

2023. aug. 15. 11:36
 13/21 A kérdező kommentje:

Illetve az volt a kérdés,hogy mitől lehet.

Télen amikor 3 hónapig nem süt be a nap és kint mínuszok vannak akkor is brutál forróság van itt bent.

Ez a kérdés.

Mitől?

2023. aug. 15. 11:37
 14/21 A kérdező kommentje:

Igen erre is gondoltam már.

Nagyon pici a lakás és sokan vannak körülöttem. Mármint sok lakás van az épületben.

Az elsőn lakom és alattam felettem mellettem is laknak.

Szóval ez lehetséges.

De most nyáron is rohadt meleg van.

Egyszerűen nem marad bent a hideg.

Azonnal felforrósodik.

2023. aug. 15. 11:39
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is 37 m²-es pici a lakás és most nyáron szintén nagyon meleg van, annyi hogy mi a 2. emeleten lakunk és nálunk van klíma ami hatalmas segítség. Viszont azért nyilván 0-24-ben nem szeretném a klímát nyomatni és nekem a ventilátor is segített, főleg éjszaka.

12-es voltam

2023. aug. 15. 11:46
 16/21 A kérdező kommentje:

Ugyanekkora az enyém is.

Akkor ez lehet a baj?

Bár lenne klíma..:(

2023. aug. 15. 11:47
 17/21 A kérdező kommentje:
Ventillátorom nekem is van dehát ez csak a forró levegőt keringeti körülöttem :(
2023. aug. 15. 11:48
 18/21 Shaddark ***** válasza:

Ventillátor télen segíthet, ha az ablakba rkod és fújatod be vele a hideget.

Nyáron semmit sem ér. Mobil légkondi is jó lehet. Pontosabban jobb a semminél de nem sokkal. A hőfokot ha megcsinálod rendesen (nyílászáróba létrehozott furaton keresztül engeded ki a levegő kifújó csövet csukott nyílás záróval) be tudja állítani úgy, hogy 27 fok lesz ugyan de hűvösnek érzed. Viszont rettenetesen hangos. Éjszaka vagy meg tudod szokni hogy egy járó traktor mellett alszol, vagy választhatsz hogy a meleg vagy a zaj miatt virrasztasz.

Az egyetlen megoldás a "rendes" (split) légkondi, bekötteted és jól vagy. De az drága. Viszont vedd figyelembe, hogy a klíma katasztrófa miatt minden éven meleg rekordok dőlnek meg minden országban. Itt is gyakori a 35 fok. Egy fekete házban meg...

Sajnos lassan olyan létszükségletté válik a légkondi, mint télen a fűtés. Persze vannak olyan típusú házak nagyon vastag masszív falakkal ahol még el lehet lenni (régi parasztházak pl.) de ezekből nincs túl sok. Főleg nem bérelhető ház.

Az normális, hogy ha kihűtöd azonnal vissza melegszik. A falak átmelegednek, és tartják a hőt. Pont annyi idő kihűteni mint felmelegíteni, ha 8 óra alatt melegedett fel ennyire, kell 8 óra mire visszahűl. Amint becsukod az ablakot, vissza is melegszik a lakás. Plusz melegít a televízió és a számítógép is elég rendesen.

Ahogyan te magad is fűtő test vagy a 37 C-os hőmérsékleteddel.

Szóval vagy beruházol nagyobbat és jól érzed magad (split). Vagy kicsi beruházás (mobil légkondi) és a hőgutánál a zajártalom sokkal elviselhetőbb, plusz ha megy egyfolytában, a falak se melegednek át annyira vészesen. Vagy szenvedsz, sajnos a környezetet tömkretettük, ami 5 évvel ezelőtt még elfogadható volt (fekete összezsúfolt lakások) az ma már nem az. Az emberi egészségre nagy megterhelést jelentő tartós hőhullámokból (amikor a napi középhőmérséklet legalább három napig 27 °C feletti) sokkal-sokkal több lett, sőt azok átlagos hossza és intenzitása is jelentősen nőtt. Ez van...

2023. aug. 15. 11:57
 19/21 anonim ***** válasza:

Én napközben estig le szoktam engedni a redőnyt és csak este húzom fel, úgy azért elég vállalható.

De pl hiába van klíma a nappali közepére van felszerelve nem is értem miért és a hálószobát így például le sem hűti :D

2023. aug. 15. 11:57
 20/21 anonim ***** válasza:
19%

Tele kell rakni a kecot szarazjeggel, aztan aludj a foldon. Garantaltan jol fogsz aludni :)

39F incel

2023. aug. 15. 17:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!