Más is van, aki inkább altemplomi urnatemetőbe temetkezne majd, mint hagyományos temetőbe, hogy ha elérkezik majd az idő, ne terhelje a hozzátartozókat sírgondozással?
Vagy ha nem gondozzák majd, elhanyagolt külsejű a sír (függetlenül attól, hogy nem akarnak, vagy nem tudnak kijárni gondozni, utóbbi esetben például külföldön élés miatt).
Egy altemplomi urnasíron ugyanakkor nem nagyon látszik meg, ha nem látogatják.
Nagyon praktikus. Nekem is van hozzátartozóm ilyen helyen. Egyébként azt is kell gondozni. Hacsak nem hetente megy valaki, nem érdemes élő virágot vinni, mert lehervad. Volt, hogy egy hozzátartozóm vitt élő virágot és odatette, aztán én egy-két hónap múlva én láttam, hogy ott a hervadt virág. Meg is kértem, olyat ne vigyen oda.
De pl. síremlék-felújításra ilyen helyeken nem kell költeni, ezért praktikus.
Nagyszüleim ezért is kértek szórást.
Oda igazán vinni se tudsz semmit.
Háááát, nem tudom....
Nem túlzottan járok, de Nagymamámra szinte állandóan gondolok, Nagypapám halálakor 14 voltam, vele kevesebb az emlékem.
(Ők neveltek amúgy, tehát érzelmileg, mintha a szüleimről beszélnék.)
5
Nálunk ezt ők szerették volna. Kimondottan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!