Ciki ha nyelvszakosként nem használom és nem értem angolból mind a 12 igeidőt?
"Ciki ha nyelvszakosként nem használom és nem értem angolból mind a 12 igeidőt?"
Hogy nem használod rendszeresen, az nem nagy csoda, hiszen némelyikre alig van szükség hétköznapi helyzetekben (ami abból is látszik, hogy így is megvan a C1-ed).
Az viszont ciki, ha legalább pár példamondatot sem tudsz mondani még a legritkábbakkal is, meg ha nem érted, nem tudod elmagyarázni (legalább magadnak...), hogy mi a különbség közöttük.
A vérciki meg az, ha meg sem próbálod megérteni, hiszen más dolgod sincs nyelvszakosként, mint minél jobban beleásni magad a nyelvbe (meg a kultúrába, stb., de ahhoz, hogy azokba beleásd magad, szintén hozzásegít, ha magát a nyelvet minél jobban érted).
Nem ciki. Egyetemen még nehéz használni a nyelvet teljes pompájában. Az ismétlődő dolgokat jobban alkalmazod majd idővel (nem tudom hanyadik év). A ritkábban használt igeidőket pedig sok példamondat olvasásával és írásával rögzítheted. Ugyanakkor minden igeidőhöz javasolnék egy olyan példamondatot,amiben logikusan látod miért az az igeidő van használva.
Majd automatizálódik idővel, pánikra nincs ok,sok gyakorlás és használat megoldja majd..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!