Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogy lehet ennyire ítélkező a...

Hogy lehet ennyire ítélkező a társadalom a halálnál, a gyászban?

Figyelt kérdés

Mindenhol azt olvasom, hogy mennyire magánügy, de azért a beszólások mennek, ugyanúgy, mint régen. Csak míg régen azért, ha nem gyászolt valaki, most meg azért, ha igen.

Nekem az édesanyám halt meg. Nem a tengerimalacom, bár azt is megsiratom. Az édesanyám. Fiatal volt, és én is.

Azt se tudtam, hogy állok meg a lábamon a temetésén. Nem hisztériáztam, egyszerűen csak beszűkült a tudatom, és végigzokogtam az egészet. Nem emlékszem semmire, azt se tudtam, ki jött el, meg ki nem. Annyit tudtam, hogy csak a koporsót látom, meg zokogok.

Apukámra támaszkodtam, nagyon hangosan zokogtam. Kísért, hogy ne essek össze.

Erre mit kaptam utána? "Aki igazán gyászol, az nem sír hangosan, hanem belül zokog. Ez csak hiszti. Apád helyében nem engedtem volna meg."

Ezután 1 év 8 hónapig gyászoltam, FEKETÉBEN. Na, itt elszabadult a pokol. Mekkora képmutatás, nem a ruhával gyászol az ember, miért álszenteskedek, ha amúgy nem veszek fel soha feketét, mit akarok, tán figyelmet, stb, stb."

Egyedüli gyerek vagyok, lány. De annyira szemét, aljas módon még senkibe nem láttam beleállni, mint akkor belém. A legszentebb, legfájóbb érzéseimben.

És ezt olvasom most sok helyen a neten is, tehát vannak még ennyire szemét, aljas, m o c s o k emberek.

2023. júl. 30. 21:23
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
76%
És miért olvasod az ilyeneket, miért foglalkozol másokkal?
2023. júl. 30. 21:30
 2/13 A kérdező kommentje:
Ha elolvastad, amit írtam, s nemcsak az utolsó mondatot, akkor rájössz, hogy ők foglalkoztak velem.
2023. júl. 30. 21:31
 3/13 anonim ***** válasza:
61%
Itt tartunk, ennyi empátia van az emberekben ma màr.
2023. júl. 30. 21:34
 4/13 anonim ***** válasza:
59%

Ez nem a társadalom, ez pár érzéketlen ember az ismerettségi körödből.

Gondolj bele, te miért ítélkezel az egész társadalomról néhány ember alapján?

2023. júl. 30. 21:37
 5/13 anonim ***** válasza:
75%
Elolvastam, de ha TE nem olvasod az Ö kommentjeiket, akkor nem zavarna téged.
2023. júl. 30. 21:38
 6/13 anonim ***** válasza:
53%

Ha nem sírtál volna, akkor meg azért kapsz. Ilyenné vált a társadalom nagy része, mindenki kritizál, de senki sem kíváncsi a másik véleményére. Aljas egy világ lett ez, most te tapasztaltál belőle egy darabkát, de lesz ez rosszabb is sajnos.

Arra vigyázz, te ne válj ilyenné, a gyerekeidet majd a jóra, tisztességre, becsületre neveld, akkor talán van esély, hogy a társadalom megváltozzon, az egyén szintjén kell elkezdeni.

Részvétem.

7/13 anonim ***** válasza:
29%
Tehát most felb_sztad magad azon, hogy olvastál valamit interneten? lol
 8/13 A kérdező kommentje:

Nem véletlenül írják már mindenhol, hogy a szövegértés a béka s@gge alatt van! Gratulálok!

A hármasnak és a hatosnak köszönöm!

2023. júl. 30. 21:42
 9/13 anonim ***** válasza:
92%
Az ismeretsegi korodben rendkivul rosszindulatu es tapintatlan emberek vannak, egyaltalan nem jellezmo ez. Nagyon sajnalom, hogy ilyenekkel talalkozol.
2023. júl. 30. 21:48
 10/13 anonim ***** válasza:
90%
Hol van itt a társadalom? Nyilván attól az egy-két embertől kéne megkérdezni, hogy ők miért ilyen ítélkezőek.
2023. júl. 30. 21:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!