Nappali egyetem + munka + párkapcsolat, hogy legyen mindenre időm?
Mintatanterv szerint sok órám lesz, oké nem kötelező mindenre bejárni de azért szeretnék. Heti 20 órát kell majd mellette dolgoznom, ez a munka mindegy, hogy milyen, csak össze lehessen egyeztetni a sulival. Párommal élek, aki dolgozik általános munkarendben.
Aki volt ilyen helyzetben, hogy jutott mindenre ideje?
Ezt honnan tudjuk? Erősen függ a munkaidőtök beosztásától, a társasági igényeitektől, hogy mit vártok egymástól, milyen egyéb közösségi vágyaitok vannak, amibe a pár nem fér bele, pl. csajos találkozó... vagy lehet, hogy a család is elvárja, hogy legyél velük is. Kb. nem mondtál semmit. Az egész leginkább magától alakul ki. Tanulni kell, dolgozni kell, a többit úgy egyeztetni időben, hogy akkor legyen, amikor mindketten ráértek. Milyen okos választ vártál tőlünk? 36 órát nem csinál senki a 24 órából.
Olyanról viszont hallottam már, hogy valaki sport, vagy házimunka közben tanult: pl. hallgatta a tananyagot, tehát azért valamit lehet összekapcsolgatni, ha nagyon kreatív az ember, és tud több dolgot egyszerre csinálni.
Reméljük, hogy a te idődben azonban már nem az lesz, hogy az Orbán propagandát még a diplomaátadódba is betolják. Egy ismerősöm a diploma átvételéhez kapott egy orbán levelet, elég gusztustalan, csakúgy mint sok más is. Bár ez szerintem már amúgy is kontraproduktív. Ő legalábbis hányt tőle, és úgy mutogatta, hogy milyen felháborító.
"hogy legyen mindenre időm"
Ősi mondás, hogy mindenkinek arra van ideje, amire akarja.
Priorizálni kell, aszerint, hogy neked mi a fontos. Ha az egyetem, karrier a fontos, akkor arra legyen időd, a többit hanyagold. Ha a párkapcsolat a fontos, akkor arra szánj időt, a többit hanyagold.
Ezt Te döntöd el, nem más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!