Mely országok nem szeretik kifejezetten a Magyar népet?
Hihetetlen de száztíz éve mindegyikkel jóban voltunk. Ott ahol ember az embert magáért ítéli meg, azóta és most is mentesek az általánosítástól.
De hogy a politika kit és ki ellen , mióta és mennyire sikeresen hergel, az más tészta.
Olyan érdekes, hogy a posztnacionalista 21. században a nemzetiség már kevésbé lényeges. Ott van Szaúd-Arábia és Izrael. Hát két olyan ország, amelyek a 20. század második felében gyűlölték egymást, most pedig a szaudik tervezik hivatalosan elismerni Izrael létezését. Miért? Mert ma a társadalmi értékek többet számítanak, mint a nemzeti hovatartozás. Mind Izrael, mind Szaúd-Arábia erősen vallásos, konzervatív országok.
Ez a "hungarofóbia", ha van ilyen, akkor szerintem nem is feltétlenül országra bontható le. Az amerikai jobboldal pozitív véleménnyel van Orbánról(és így Magyarországról), míg a baloldal ördögíti azt.
Értem, hogy Trianon, meg Erdély, meg Felvidék, de szerintem ez kezd háttérbe szorulni és a társadalmi értékek kerülnek előtérbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!