Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Költözött valaki szingli...

Költözött valaki szingli nőként külföldre közületek? Mik a tapasztalataitok?

Figyelt kérdés

Szingli, már nem olyan fiatal nő vagyok.

Egyfelől a politika miatt mennék ki, másfelől nem látom itt a jövőmet, harmadrészt egyik legfőbb életcélom legalább egy ideig kint élni.

Európa nyugatabbik fele a cél, a lényeg, hogy hűvösebb legyen, mint Magyarország. Az ugyanolyan meleg még elmegy, bár én 25 fokig vagyok hitelesítve.

Ment már ki valaki így közületek?

Mennyire roppan bele az ember a sok új ingerbe?

Működik az, hogy kint közösségeket keres az ember? Mondjuk nekem a szabadtéri egyéni sportok fontosak, és azok által.

Lehetséges kint ismerkedni? Mennyire működhet az, hogy akár egy német vagy svéd vagy teszem azt másik bevándorló, pl cseh legyen a párom, később a férjem?

Svájchoz van esélye földi halandónak?

Amúgy 3,5 éve vagyok a szakmámban, de nem vagyok pro, sőt. Menő szakma, de gondolom "bevándorló" kevésbé kell. A szakirányú felsőfokú diploma most lett meg.

Angol kb kommunikációképes, de felhozható gyorsan, német kevés megy. Nyelvtanulási hajlandóság van. Szorgalom van.

2023. júl. 24. 12:37
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Én egyedül 24 évesen költöztem ki Ausztriába.

Itt ismertem meg a férjem,aki őshonos osztrák családból származik.

Idestova 15 éve élünk boldog gyerekmentes házasságban.

Egyszerűen kerülni kell a magyarokat és eleve az adott ország őshonos polgáraihoz alkalmazkodni.

Nekem ebben könnyű dolgom volt,mert teljesen magaménak éreztem az első perctől kezdve az osztrák mentalitást, szeretem a konyhájukat,a kultúrájukat.

Az egyetlen ami nekem kimaradt: a téli sportok iránti vonzalom.

Utálom a hideget,a havat és nem is tanultam meg sielni vagy bármit, aminek jéghez, vagy hóhoz köze van.

2023. szept. 21. 08:22
 12/12 A kérdező kommentje:

11

Én szeretem a hideget, de rossz az egyensúlyérzékem, ugyanazt sportolom, amit melegben is.

Tudsz mesélni az osztrákokról kicsit?

Két célország van a kérdés kiírása óta és augusztus elejétől aktívan pályázgatok.

A másik célországról egy csomót megtudtam, de az osztrákokról annyit tudok, amit pár órás látogatásoknál láttam: köszönnek, mosolygósak és van egy kicsit fura, de kellemes hangulata a kisebb településeiknek.

De ez kevés.

Pl hobbisporthoz hogy állnak?

Milyen a konyhájuk?

2023. szept. 21. 09:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!