Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Furcsa az, ha valaki egy...

Furcsa az, ha valaki egy vizsga előtt nem pánikol, hanem úgy áll hozzá hogy maximum ha nem sikerül megpróbálja újra, mert kisebb gondja is nagyobb, mint egy sikertelen vizsga?

Figyelt kérdés
Elsősegély vizsgáról van szó egyébként, jogosítványhoz. Vizsga előtt pánikolni illene?
2023. júl. 24. 03:11
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Elsősegély semmi. Meg ilyen kis piti "vizsgák".

Vizsga és vigsga között is van különbség. Nem mindegy, hogy államvizsgáról van szó, vagy egy tanfolyam vizsgáról, ahol ha nem sikerül, buksz whwe forintot es jövő héten újra próbálod.

Tudod mi a különbség így már?

En sem izgulok ilyen kis tessék-lássék számonkérésen, amin úgyis átmegy bárki.

2023. júl. 24. 03:51
 2/9 anonim ***** válasza:
75%

Erről a következő párbeszéd jut eszembe:

-Izgulsz?

-Miért, az segítene?

2023. júl. 24. 04:16
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Túl nagy kockázati faktor nincs, ha megbuksz, befizeted a pótvizsga díjat és mész újra boldogítani a vizsgabiztosokat. Én mindenen átmentem elsőre, kivéve egyedül a forgalmi vizsgán buktam meg először, más hibájából kifolyólag, először nagyon ideges lettem miatta, de aztán 2 hét múlva sikeres vizsgát tettem, így rájöttem hogy 2 hét és 11.000ft miatt nem éri meg idegeskedni 😅
2023. júl. 24. 04:21
 4/9 anonim ***** válasza:
86%
Ez a normális. Legyen szó forgalmi vizsgáról, érettségiről, egyetemi vizsgáról, felvételiről, állásinterjúról, ha valaki mentálisan egészséges, csak akkor fél, ha van rá oka - azaz felkészületlen. Vegyük példának okául az elsősegély vizsgát: azon felesleges pánikolni, jó eséllyel soha az életben nem fogod használni, amit számon kérnek, de tegyük fel, hogy mégis. Ha a vizsgán pánikolsz, ahol mindenki kedves, a javadat akarja és tudod, mikor van, akkor mi lesz veled, ha teljesen váratlanul újra kell éleszteni valakit? Pánikrohamot kapsz és téged is vihet a mentő?
2023. júl. 24. 05:26
 5/9 anonim ***** válasza:
84%
Ez lenne a normális, de emlékszem, hogy iskolában hogy paráztattak minket a felelések előtt, volt olyan tanár, aki módszeresen kkészítette az osztályt. Ezek miatt az emberekben kialakul egy rettegés a vizsgákkal kapcsolatban.
2023. júl. 24. 06:39
 6/9 anonim ***** válasza:
43%
Attól is függ, ki vizsgáztat, van akinél én sem félek. De most volt az egyetemen olyan vizsgám, ahol mindenkinek egyest osztogatott a tanár. Hát remegett a toll a kezemben a pótló vizsgán, azt hittem nem enged át. Végül is meg lett a kettes, de egy ilyen tanárnál sokkal stresszeseb a vizsgázas.
2023. júl. 24. 07:21
 7/9 anonim ***** válasza:
#6 Egy tanárom-kollégám azt mondta, hogy oké, szőnyeg szélére állíthatja a dékán, hogy 90%-os bukási arányt csinált a zéhán, de ott is komoly baj van, ahol 90% átmegy. Érdekes, én mindig csont nélkül ötösre szóbeliztem abból is, amit mások 2 évig végeztek. Csak tanulni kell hétről hétre. Nem automatikusan a tanár a gonosz attól, hogy a többség zéró tudással megy a vizsgára. Azok voltak a legkedvesebb, legértelmesebb tanáraim, akikről még dalok is születtek, hogy állítólag mekkora terrorista szemetek.
2023. júl. 24. 07:32
 8/9 Psycho ***** válasza:

Pánikolni ILLENE? Nem. Dehogy is.

Az az optimális, ha van egy kis izgulás. Ez még serkentő hatással is van a teljesítményre.

A pánikolás ezzel szemben már túlzó, teljesítmény-csökkentő (debilizáló) szorongást jelent, ami semmiféleképpen sem jó, hisz nem tudod kihozni magadból azt, ami egyébként benned van.

Az, hogy valaki lesz@rom tablettával megy a vizsgára, bennem két dolgot vet fel:

- Vagy csak próbálja elrejteni az érzéseit, valójában viszont ő is izgul.

- Vagy tényleg alulmotivált. Mivel nem tanult semmit, alacsonyra teszi a saját magával kapcsolatos mércét, ezért a kudarc nem fog akkora fájdalmat jelenteni számára. Ez egy kudarc-orientált motivációs forma, ami nem szerencsés.

Hogy furcsa-e? Nem, bár kétségtelen, relatíve ritkább a többi beállítottsághoz képest.

2023. júl. 24. 11:34
 9/9 anonim ***** válasza:
En, aki amugy panikbeteg es szorongasban szenvedo vagyok, semmitol ok nelkul, vizsgak elott mindig nyugodt vagyok. Es vizsgak alatt is. Nekem ez jo erzes, doppingol. De nem azert vagyok nyugodt, hogy le van sz@rva, hanem tudom, hogy mindenre emlekezni fogok, es ilyenkor szinte bloffolve leirok, kimondok valamit, es nem is tudtam, hogy emlekeztem ra. Erettsegi volt ilyen. Mikor vegeztem, akkor remegtem es nem tudtam beszelni tiz percig.
2023. júl. 24. 11:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!