Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mik azok a dolgok, amiket kb...

Mik azok a dolgok, amiket kb 50 éve könnyen meg lehetett csinálni, de ma már nem?

Figyelt kérdés

Például anyukám mesélte, hogy rendszeresen belógott a fizetős strandokra, ha elkapták a biztonsági őrök, adott nekik egy doboz sört, amit lazán ki is adtak neki, hiába nem volt még 18, és ez volt a belépő.

Én meg 25 évesen otthon hagytam a személyimet és már nem engedtek be egy szórakozó helyre :D Strandra se lehetne belógni már, magasak a kerítések, mindenhol kamera van, bizti örök figyelnek és lecsapnak.

2023. júl. 14. 13:44
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
87%

Tisztában vagyunk vele, hogy ismerősék 25 évéhez képest a 8 év semmi.

De amikor még csak tanultunk, úgy számoltuk ki akkori árfolyamon, hogy hitel nélkül, nagyon maximum családi besegítéssel össze tud jönni egy ház. Hát nem. 10 év alatt a fizetésen kívül annyi mindennek felment az ára, hogy csak pislogunk. 30 evvel ezelőtt akkori fizetésekhez mérten sem volt ennyire durván nyitva az a bizonyos olló.

2023. júl. 14. 14:38
 12/21 anonim ***** válasza:
94%

18-20 évesen családot alapítani (aztán hogy közülük hányan maradtak utána együtt, más kérdés).

Autóstoppolni.

Telefonkönyvből kikeresni a tanárokat, és utána telefonbetyárkodni velük.

Suliból lógni (ma már rögtön jelez a szülőnek a Kréta, ha a gyerek nincs bent az órán).

Középiskolában: jegyeket otthon nem elmondani (ma már ezt is akadályozza a Kréta).

Leküldeni a gyereket cigiért. Vagy azt hazudni a trafikosnak, hogy Apa küldött.

Leküldeni a gyereket lottószelvényért.

2023. júl. 14. 14:59
 13/21 A kérdező kommentje:

Jajj, mi telefonbetyárkodtunk tanárokkal, de megvolt eleve a számuk :D 2008-2009ben.

Jelez a Kréta? :O Nekünk is volt e naplónk, még nem Kréta, oda beírták, hogy melyik óráról hiányoztam, de nem jelezte külön.

2023. júl. 14. 15:02
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Valóban, még a 80-as években is simán adtak a tizenéveseknek alkoholt a kocsmában. Boltban meg a kisgyereknek is.
2023. júl. 14. 15:20
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Ja és cigarettát is.
2023. júl. 14. 15:20
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
A kisebb gyereket előre kiszámolt pénzzel küldték el a kisboltba. Évekig fix árak voltak.
2023. júl. 14. 15:22
 17/21 anonim ***** válasza:
94%

Kiszámolt pénzzel, anyámnak cigarettát venni a vegyesboltban.

:D

2023. júl. 14. 15:32
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

#12 vagyok.

Igen, a szülők telefonjára általában le van töltve a Kréta, és az jelzi. Én kikapcsoltam az értesítést, mert a két gyerekkel naponta legalább hússzor pittyegett, de suliidőben minden nap belépek legalább egyszer, és látom a jegyeiket és a hiányzásaikat is.

2023. júl. 14. 16:21
 19/21 anonim ***** válasza:
86%

Van egy könyvem, A 2000-es évek legjobb viccei a címe. Tele van rasszista, antiszemita, hímsoviniszta viccekkel. Ilyet ma már nem igazán lehetne kiadni. Meg úgy általánosságban mióta beütött a woke rengeteg olyan film, könyv, dal van amit ma már nem mernének kiadni. És ez még csak nem is 50 év távolság.

Amúgy ellenzem a rasszizmust meg minden. De abban nem vagyok biztos, hogy jó irány az, hogy már ilyen szintű cancel culture van.

2023. júl. 14. 21:56
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Gyerekkoromban én vettem lottót nagyapámnak, és emlékszem, be akartam menni a sorsolásra számot húzni. 80-as évek második fele, 90-es évek eleje.
2023. júl. 17. 11:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!