Ha megtehetnéd, melyik opciót választanád inkább?
Örök élet, mert akkor kismillió dolgot kezdhetnék magammal, ami egy életbe nem fér bele.
Megtanulhatnék ezer dolgot (hangszereken játszani, nyelveket, különböző munkaköröket), bejárhatnám az egész világot, nem lennének időbeli korlátok. Ahol tetszene, ott maradhatnék akár éveken át, aztán tovább állnék.
Kereshetném az utamat, és nem az lenne, hogy 23-24-30 évesen beleragadok a mókuskerékbe, mert nem tudok munkát váltani, stb.
Ha nem kéne dolgozni: bármilyen furcsa, szeretem a munkámat, és szívesen végzem, így mindenképpen melóznék tovább, legfeljebb nem 100%-ban, csak 50-ben.
Örök élet. Amúgy már írtak egy erről szóló magyar sci-fit. ("Brandon Hacket: Én, a halhatatlan")
„Marcus Barbess vagyok. Születtem 2019-ben, több mint háromezer szabványévvel ezelőtt.
Halhatatlan vagyok.
Legalábbis mostanáig úgy hittem, az vagyok. Most mégis haldoklom…
Sok mindent láttam, talán túl sokat is. És elfáradtam, megtörtem.
Halhatatlanság. Évezredeken át tartó élet…
Sokáig gondtalanul élveztem a határtalan technikai fejlődés adta lehetőségeket, anélkül, hogy rövidke életem miatt kellett volna aggódnom. Nem voltak előttem korlátok, csak kihasználásra váró lehetőségek. És az idő nem számított. Ott voltam a legtöbb fontos történelmi eseménynél, és ahogy telt az idő, egyre több közöm lett az emberiség sorsát befolyásoló nagy döntések meghozatalához.
De mindez már a múlté…
Félek, mert tudom, hogy a halál közeleg.
Nem emlékszem, mikor féltem utoljára ennyire…”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!