Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Aki nevet változtatott,...

Aki nevet változtatott, összesen mennyi idő volt, és mennyibe került?

Figyelt kérdés

Én még diák vagyok, szeptemberben leszek másodikos gimis.

A nyáron meg szeretnénk változtatni a vezetéknevem, de azt mondta anyum, hogy nem kevés pénz, és ráadásul sok idő is, mire végleg megváltozik minden iraton a nevem, (személyi-és diákigazolvány, suliban a papírok, lakcímkártya, stb) de én egyáltalán nem szeretem a vezetéknevemet, és minél előbb az anyukámét szeretném kapni.

Hogyan zajlik ez az egész pontosan?

2023. júl. 13. 17:06
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Lószart sok pénz és sok idő, 10 ezer forint és kb. 1 hónap. + Az új iratok.

Viszont 18 éves kor alatt nem változtathatod meg magadnak.

2023. júl. 13. 17:11
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is a vezetéknevem változott, házasság miatt. Mivel ebből az okból kifolyólag ingyenes, ezért árat nem tudok mondani. Az okmányaimra kb egy hónapot vártam, ezt hivatalból intézték, de neked valószínűleg személyesen kell mindent kérned majd, ez plusz idő. Amit tudok, hogy a bizonyítványod a suliban nem fog változni, abban a tanévben, amit már az új vezetékneveddel fejezel be, a bizonyítványba és a törzslapba kerül egy bejegyzés, hogy az anyakönyvi adatait változtak.
2023. júl. 13. 17:12
 3/4 A kérdező kommentje:

Hát úgy értette szerintem, hogy sok idő, hogy nem biztos hogy szeptemberre kész lesz, és a titkárságon is jelezni kell, hogy a gépbe írják be az új vezetéknevet.

2023. júl. 13. 17:21
 4/4 A kérdező kommentje:
De igen, amúgy szerintem sem tart tovább 1 hónapnál
2023. júl. 13. 17:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!