Kettő darab nagy akkut szeretnék sorba kötni, ( összesen 2x3,7 azaz 7,4 voltot adna le), erről szeretném a feszültséget 3,7 és 7,4 volt között változtatni. Ötletek?
És egy olyan kapcsolót beszerelni, ami lenyomva zárja a kört, egy 1,5-4,8 ohmos ellenállás között! Megoldás?
Nem vagyok teljesen járatlan az ilyen témában, de persze nem vagyok teljesen képzett sem, a google a barátod írásokat kérlek hanyagoljuk, azzal kezdtem, mindig belefutok valamilyen olyan paraméterbe hogy pont nem megfelelő az adott cucc.
Elsősorban "mechanikus" megoldások érdekelnének, tehát nem elektronikus feszsszabályozó, hanem potméteres, ebből csúszó vagy forgó. -És ehhez lehetne e valamiféle kijelzőt építeni? ( Nem feltétlen értéket kellene kijeleznie, lehet esetleg egy ledsor is ami a leadott feszültség függvényében gyulladna ki pl. )
Válaszokat előre is köszönöm!
Ne haragudj, nos látod itt fogyott el a tudásom. :)
2db 18650-es 2700 mAh-ás akkuról lenne szó. ( PCB védettek)
Tényleg nem voltam egyértelmű, látva válaszod, amit köszönök szépen meg tudom fogalmazni a kérdésemet kicsit értelmesebben is. Elnézést.
1. Alapeset
1.Fogyaszó: 1,5 vagy 2,5 vagy 4,8 ohmos ellenállás ( kanthal fűtőszál pl ) Ezek egyszerre nincsenek jelen vagy az egyik vagy a másik. Ezekre kellene külön külön a feszültség szabályozást megoldanom.( Úgy hogy az áramforrás maradna az eredeti.)
Tehát ha rákötöm a 1,5 ohmosat akkor nyilván max 3 voltot engednék rá, 2,5 nél többet 4,5 nél meg 7,4 et azaz maxot.
2.alapeset
Fogyasztó , egy pl. 5 ohmos ellenállású, kanthal fűtőszálról szeretnék 5-15 Wattnyi teljesítményt feszültségszabályozással levenni.
Áramforrás: Mindkét esetben ugyan az.
18650-es akkuk sorba kötve 2 db, 2x 3,7 volt, egyenként 2400 mAh-ás ak, pcb védettek.
Az hogy mennyit tud menni az nem annyira fontos , de ha összesen 1-2 órát az rendben lenne.
Be kellene építenem egy kapcsolót is ami lenyomásra zár felengedve elenged.
Erre kérek szépen ötleteket, illetve megoldási javaslatokat. Nem biztos hogy az én ötletem a legjobb.
Örülnék ha boltokat is tudnál mondani hol lehet az ilyesmit beszerezni megbízhatóan.
Köszö előre is.
Szerintem egyszerúen tönkretennéd az akkukat.
Ha mindenképp ragaszkodsz hozzá, szerezz egy kimustrált akkus fúrógépet, vedd ki belőle a szabályzását, ide jobbat nem találsz.
A potméteres nemigen járható, hiszen ilyen jelentős disszipációnál kellene vagy 20-30w-os poti, hogy ne az melegedjen hanem a fűtőszálad.
Rendben , köszönöm.
Akkor ha abban maradunk hogy ( közben számolgattam) 4,5 ohmos fűtőszálra redukáltam a dolgot. Csak az van benne. A két sorba kötött akkuról szeretném a feszültséget levenni, 5,2 volttól 7 voltig, fokozatmentesen. Erre is alkalmas a akkus csavarhúzó szabályozása?
Bocs hogyha hülyeségeket mondok, nem vagyok túl jártas a témában.
Köszi a segítséget előre is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!