Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mennyire baj, ha nálam nincs...

Mennyire baj, ha nálam nincs magasan a léc?

Figyelt kérdés
Gondolok itt a munkahelyemre. Van egy fix fizum, de nem motivál a fejlődés, pedig még több pénzem lenne belőle. Nekem jó így, a "langyos állóvíz"... Élem az életem, sikeres a párkapcsolatom is, nekem elég ennyi.
2023. júl. 11. 16:17
 1/9 anonim ***** válasza:
73%
Ha neked ez így jó, mások véleménye ne érdekeljen.
2023. júl. 11. 16:26
 2/9 anonim ***** válasza:
76%

Igen, és most akkor ennek a kérdésnek mi értelme van?

Miért akarsz másoknak megfelelni? Miért érdekel mások véleménye?

2023. júl. 11. 16:29
 3/9 anonim ***** válasza:
84%
Semennyire nem baj! Sőt!
2023. júl. 11. 16:29
 4/9 A kérdező kommentje:
#2 Igazából kíváncsi természet vagyok, érdekel mások hogy látnak mondjuk egy ilyen helyzetet, az más kérdés mennyire hat meg egy negatív kritika.(Semennyire.):D
2023. júl. 11. 16:33
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Önmagában véve károsan hathat, mivel bizonyos szempontból "saját magad ellensége" vagy azzal, hogy könnyen előrébb tudnál jutni úgy hogy azzal másnak nemártasz, mégsem élsz a lehetőségeddel.

Így viszont, a teljes kép ismeretében egyáltalán nem probléma, hiszen tudatosan alakítottad az értékrendedet, abban pedig előrébb foglal helyet a boldog párkapcsolat és a kiegyensúlyozott magánélet, mint a karrier. Ezt pedig teljesen helyesen látod, így erősen másodlagos dolog hogy mennyire vagy sikeres egy olyan területen, aminek számodra nincs prioritása, hanem csak egy "szükséges rossz" az életedben :D

2023. júl. 11. 16:38
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Én depressziós leszek, ha sokáig állóvíz az életem, így nekem nem lenne megfelelő. De ez téged semennyire se befolyásol, így nem tudom mennyi értelme van leírnom. :)

40 vagyok, 2 diploma, 4 megyeszékhelyen éltem és most a fővárosban, középvezető vagyok, most érzem úgy, hogy megérkeztem, de emiatt kicsit deprimált vagyok, úgyhogy egy másik vezetői poziciót is megpályáztam most a szakmámban, nyilván több pénz és magasabb presztizs vezérel.

De a testvéreim közül mind kb ugyanott dolgoznak, ahol kezdtek, szóval csak rám jellemző ez a fejlődés iránti vágy. Ja és nő vagyok, a tesóim pedig férfiak. :)

2023. júl. 11. 17:26
 7/9 anonim ***** válasza:
Én több, mint 20 munkahelyen dolgoztam, a mostani helyemen már 5 éve vagyok, itt most jó a csapat, nincs áskálódás, vezetői szinten vannak persze disznóságok, de az mindenhol van, viszont több a pozitív dolog, mint a rossz, szakmailag van lehetőségem fejlődni is, a fizetés is jó (most kb. 5-ször annyit keresek, mint 2006/2007-ben az első rendes, teljes munkaidős munkahelyemen, és ez még emelkedhet), könnyen megközelíthető helyen van, nem kell sokat utazni, van lehetőségem otthoni munkára és bejárni is, ugyanakkor nem egy versenyistálló, ami nekem nem lenne komfortos, ennyi munkahely után én már inkább nyugalomra, kiszámíthatóságra vágytam. Persze, tudnának olyan intézkedéseket hozni a cégnél, hogy felmondjak. Vezetői babérok nem érdekelnek, utálom a dresscode-ot, nem szívesen válnék meg a kényelmes sportcipőtől, és amúgy is, a vezetői pozíciókban gyakrabban cserélődnek az emberek.
2023. júl. 11. 18:08
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Én is hasonló vagyok - bár igyekszem kilépni a munkahelyemről, de nem sikerül -, így elfogadom a helyzetet, ami van. Ha jól dolgozik az ember, nem ugrál össze-vissza, nem igazán konfrontálódik, ugyanakkor nem is engedi, hogy a fejére nőjenek, akkor el lehet így, ebben a világban lenni.
2023. júl. 11. 18:24
 9/9 anonim ***** válasza:
0%

Majd egy másik bika aki sikeres ledurrantja a párod, aztán megtudod mi az élet.

Meg amikor kivágnak a melódból, cég megszűnése, leépítés stb miatt és nem talász csak szart.

Az ilyen prolik világa szalmából épült, nem te irányítod, bármikor összedől és nem is tudod ezt a kevest se újra építeni, mert ezt a keveset is a szerencsének köszönheted.

2023. júl. 12. 12:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!