Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Az emberek miért állnak le a...

Az emberek miért állnak le a boltba órákra beszélgetni?

Figyelt kérdés

Annyira idegesítő szokás, és csak a sort tartják fel.

Ui: egy kasszás

2023. júl. 9. 09:12
 1/9 anonim ***** válasza:
37%
Összefutnak egy rég látott ismerőssel és ha már összefutottak akkor beszélgetnek. Ugyan ez törtenik mindenhol ahol emberek alálkoznak emberekkel. Tudod, ezt hívják szocializációnak.
2023. júl. 9. 09:39
 2/9 anonim ***** válasza:
64%
Van egy bót a közelemben, ott pont, hogy a kasszás imád lekapcsolni embereket pofázni:). Mert ez pulyás, az öreg, stb...
2023. júl. 9. 09:49
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ilyenkor elterelődik a figyelmük, ha pl az van, hogy összefutnak valakivel hirtelen, és elfelejtik, hogy amúgy sorban állnak és várnak rájuk. Bár én (vásárlóként) nem sok ilyen esettel találkoztam eddig.

Olyannal igen, hogy a kasszásnak lógott bent állandóan a tinédzser lánya, mindig ott lebzselt a kassza körül és beszéltek az anyjával, az meg szart rá, hogy amúgy hányan álltak a sorban, két mondat között néha lehúzott egy terméket. :DDD (De ezzel is csak ennél a kasszásnál.)

2023. júl. 9. 09:50
 4/9 anonim ***** válasza:
66%

#1:

Csakhogy egy élelmiszerüzlet marhára nem erre lett kitalálva, arra ott vannak a kávézók, ott lehet trécselni.

2023. júl. 9. 10:06
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Engem jobban idegesít amikor nem bírnak ki 10 percet telefon nélkül és oda sem figyelnek, h haladni kellene vagy útban vannak, és persze nem is hallanak...
2023. júl. 9. 10:38
 6/9 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%

Nagyáruházakban szokott előfordulni, hogy kellemes vagy kellemetlen ismerőssel találkozom, olyankor igyekszem félrehúzódni, hogy a vásárlókat ne akadályozzuk.

Kellemetlen, amikor hosszasan lamentáló ember talál meg, akinek amúgy baromira nem érdekel a végtelenített dumája és már próbálnám is lerázni, de nem nagyon veszik észre magukat.

Kellemes többnyire, aki nőnemű és néha nem is számít, miket mesél, mert élmény hallgatni, vagy épp csak látni a nőiességét.

5. Sajnos nem mindenki teheti meg, hogy nem veszi fel a telefont, üzleti okok miatt például. Kellemetlen is, amikor pont a pénztár előtt történik ilyen, de néha kivédhetetlen és meg kell oldani valahogy, minél kevesebb akadályozással.

2023. júl. 9. 10:58
 7/9 anonim ***** válasza:
49%
Mert munka után beülni a szomszéd kávézóba már derogál, vagy meghívni egy ismerőst például a saját otthonába, az plusz idő az életéből meg plusz pénz.. meg el is kopott a magyar szociális kultúrából, legalább is kevesen csinálják. A magyar inkább a hasznos megoldásokat szereti, lezavarja a munkahelyen, vagy ahol épp esik, a buszon, a lépcsőház közepén, a bankban, az mindegy hogy ezzel feltart másokat. Már az se zavarja őket milyen nagyon milyen intim témát beszélnek ki, úgy, hogy senki se kíváncsi rá.
2023. júl. 9. 11:09
 8/9 anonim ***** válasza:
65%
-milyen
2023. júl. 9. 11:10
 9/9 anonim ***** válasza:
52%

Az ember társas lény, kellenek nekik ezek az interakciók. Nem mindenkinek avnnakk ilyen szinten a szükségleteik, az biztos, itt képbe jöhet azbintro-extrovertáltság is, meg a randomgenerátor is, hogy éppen olyan ismerőssel futotrál-e össze, de azért elég általános, hogy emberek beszélgetnek egymással.

Hogy kasszásként hogyan hat ez ki rád, azt nem feltétlenül értem. Gondolom nem beled állnak le beszélgetni, hiszen te nem vagy az a típus. Két beszélgető ember sem értem hogyan tartja fel a sort... oké,nem vagyok kasszás, de én is nap mint nap állok sorba bevásárlásnál, és nem tapasztalom... szóval ha valaki már a sorban áll, akkor is elvégzi a ki-bepakolást fizetést, ha közben a szomszéd sorban állóval trécsel a kasszás felett. Nem éreztem úgy... szóval sokkal gázabb mikor valaki kp-val fizet. Az tartja csak igazán fel a sort.

2023. júl. 9. 20:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!