Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Más hogyan viseli 30 évesen,...

Más hogyan viseli 30 évesen, hogy az élete felénél jár; ha megrekedt?

Figyelt kérdés

Egyfajta életközepi válságom van.

Nehezen dolgozom fel a fiatalságom elmúlását, a látható és érezhető testi változásokat. Hogy kedvem van egy bizonyos sporthoz, de abban alig fejlődöm, biológiailag nem is lehet már sokat. Hogy egyedül vagyok, fogalmam sincs, hol ismerkedjek (pláne, ahol lassan lehet ismerkedni) és ha lenne is valaki, hogyan szokjam meg a dolgot. Jelenleg meg nincs kivel kirándulni, kimozdulni, barátok vannak, de aki családos, eleve nem ér rá, a szinglik... néha ráérnek.

Nehezen dolgozom fel, hogy fáj itt-ott, hogy az életem felén túl vagyok, hogy ezer dologról lecsúsztam.

2023. júl. 8. 19:44
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

Amit én megfigyeltem az az, hogy az emberek nem akarnak a komfortzónából kilépni. Ha jön egy lehetőség mondjuk egy napos programra akkor rendszerint mindíg jön valami kifogás. ( most nem jó, nincs kedvem, rossz az idő...)

Pedig csak annyi lenne, hogy egyszerűen azt mondja, jó csináljuk.

Legrosszabb esetben nem érzed jól annyira magad és elmegy 1 nap.

2023. júl. 8. 19:48
 2/18 anonim ***** válasza:
61%

"az életem felén túl vagyok"

Bírom az önsajnálkozó fiatalokat, akik már huszon-harminc évesen is keseregnek a fiatalságuk elmúlásán és már előre temetik magukat.

2023. júl. 8. 19:48
 3/18 anonim ***** válasza:
66%

Figyelj, ötvenes férfiként nekem már valószínű,lecsengett a java,de mégsem így állok hozzá.

Nekem sincs társ,se barát,se családtag, de mégis állandóan jövök-megyek,mert a mozgás az élet. A punnyadás,kesergés pedig hát egészen más...

Ja, szerencsére teljesen egészséges vagyok, semmim nem fáj sehol.Néha az fáj,hogy nincs kihez szólni,de így alakult - nem az én hibám.

2023. júl. 8. 19:50
 4/18 anonim ***** válasza:
59%

Jó, ha megjegyzed ezt a bölcs mondást:

"Nem az a baj, hogy az életed első fele letelt, hanem az, hogy a szarabbik fele van hátra".

És ez nem vicc.

2023. júl. 8. 19:50
 5/18 anonim ***** válasza:
Kit érdekel a kor, amíg élsz, addig van lehetőség is mindenre. Van aki még ezt a kort sem éli meg, baleset, betegség miatt. Bármikor meg lehet halni, addig kell hihasználni az időt, amíg van, felesleges keseregni. Menni kell, csinálni kell, amihez kedve van az embernek. Felesleg ez a nagy pénzhajhászás is, inkább több minőségi idő eltöltés kell, a nagy kocsidat, a márkás cuccaidat úgysem viszed a túlvilágra. Élmények kellenek.
2023. júl. 8. 19:53
 6/18 anonim ***** válasza:
69%
Nekem is a B oldal forog, de azon mennek a jobb számok!
2023. júl. 8. 19:55
 7/18 anonim válasza:
42%

Egyre jobban, mert a tapasztalat edz.

Illetve a tanulással sokkal okosabb vagyok, mint x éve.

Főleg úgy, hogy látom, az emberek legnagyobb része nem is akar fejlődni, így szellemileg megreked agyilag 15-20 kor szintjén.

2023. júl. 8. 20:00
 8/18 anonim ***** válasza:
Úgy, hogy tudatosítod magadban, hogy még nincs vége az életednek és most lehet csak igazán nagy célokat magad elé tűzni. Szakmailag, amiből jönnek az anyagi lehetőségek, amik pedig megnyitják a kaput sok egyéb dologra, ami számodra fontos lehet.
2023. júl. 8. 20:11
 9/18 anonim ***** válasza:

Fizikailag egyáltalán nem érzem magamat szarabbul egyelőre, mint fiatal huszonévesként, sőt. Egyéb téren meg nem foglalkozom számokkal, van még hátra legalább ugyanennyi időm, ami baromi sok és az 50+-os szüleimem bőven látom, hogy még annyi idősen is lehet aktív, érdekes életet élni, még gyakorlatilag majdnem bármi történhet velem az életben, nincs vége semminek.

A baráti köröm nekem is megcsappant az utóbbi fél évben, de pl pont tegnap keresett meg egy régebbi ismerősöm a semmiből, hogy fussunk össze.

Úgyhogy én nem aggódom túl ezt a témát.

2023. júl. 8. 20:11
 10/18 anonim ***** válasza:

Én is 30 felett vagyok! Egyedül!

Vannak nehezebb napok,de fontos hogy előre nézz! Változtatni még lehet a jövőn! A múlton már úgy se tudsz! Nem érdemes agyalni rajta! Muszáj a pozitív hozzáállás! Lehet még sok fiatalos éved! De meg is öregedhetsz fiatalon, ha befásulsz és elmegy az életkedved!

2023. júl. 8. 20:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!