Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » "régen" miért néztek ki...

"régen" miért néztek ki annyinak az emberek, ahány évesek?

Figyelt kérdés

Azt veszem észre, hogy most egyszerűen képtelenség megmondani, hogy ki hány éves, mert a 12 éves kislány tanárnak néz ki az iskolákban, 16-18 már 30-as modellnek néz ki, a 30 éves férfi kisfiúnak, a 16 éves fiú 40 évesnek, stb és még sokféleképp keverve (természetesen sokan koruknak megfelelően, de nagyon kevés).

Öltözködés miatt? Divat? hajstílus?

Fekete-fehér képeket nézegetve mind lehet tudni, hogy ki hány éves (nyílván ha kiderül, hogy valójában mennyi)

Ránézek egy hasonló képre, megmondom, hogy ő kb 16-17. Kiderül, hogy 17.

Szintén: harminc eleje lehet, kiderül, hogy 33.

Tudom általánosításnak hangzik, de én így látom, ezt tapasztalom.

2023. júl. 2. 23:02
 1/4 A kérdező kommentje:
Jó hülyeség amiket írok példaként, de csak így tudom megfogalmazni. Gimiban is volt, hogy nem tudtam megkülönböztetni a 9.-es lányokat a huszon harmincon éves tanárnőktől.
2023. júl. 2. 23:03
 2/4 anonim ***** válasza:
62%
Rosszul látod.
2023. júl. 2. 23:05
 3/4 anonim ***** válasza:
81%

"Fekete-fehér képeket nézegetve mind lehet tudni, hogy ki hány éves (nyílván ha kiderül, hogy valójában mennyi)"

Szerintem pont, hogy nem.. régen megnéztél egy férfi képét aki mondjuk volt 17-18 simán kinézett 30+-nak. De egyébként nőnél ugyan ez, láttam még mamám fiatal kori képeit és számomra nagyon nem tizenévesnek tűnt rajta, hanem inkább idősebb kinézete volt. De gondolom ez részben genetika is..

De a példa szerintem hülye, mert régen szerintem pont, hogy idősebbnek néztek ki a koruktól az emberek.

2023. júl. 2. 23:07
 4/4 anonim ***** válasza:
77%

Életmód.

Ma van tudatos táplálkozás, sport.

Ezért fiatalabbak, de az öltözködés+hajviselet is dob.

2023. júl. 3. 03:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!