"régen" miért néztek ki annyinak az emberek, ahány évesek?
Azt veszem észre, hogy most egyszerűen képtelenség megmondani, hogy ki hány éves, mert a 12 éves kislány tanárnak néz ki az iskolákban, 16-18 már 30-as modellnek néz ki, a 30 éves férfi kisfiúnak, a 16 éves fiú 40 évesnek, stb és még sokféleképp keverve (természetesen sokan koruknak megfelelően, de nagyon kevés).
Öltözködés miatt? Divat? hajstílus?
Fekete-fehér képeket nézegetve mind lehet tudni, hogy ki hány éves (nyílván ha kiderül, hogy valójában mennyi)
Ránézek egy hasonló képre, megmondom, hogy ő kb 16-17. Kiderül, hogy 17.
Szintén: harminc eleje lehet, kiderül, hogy 33.
Tudom általánosításnak hangzik, de én így látom, ezt tapasztalom.
"Fekete-fehér képeket nézegetve mind lehet tudni, hogy ki hány éves (nyílván ha kiderül, hogy valójában mennyi)"
Szerintem pont, hogy nem.. régen megnéztél egy férfi képét aki mondjuk volt 17-18 simán kinézett 30+-nak. De egyébként nőnél ugyan ez, láttam még mamám fiatal kori képeit és számomra nagyon nem tizenévesnek tűnt rajta, hanem inkább idősebb kinézete volt. De gondolom ez részben genetika is..
De a példa szerintem hülye, mert régen szerintem pont, hogy idősebbnek néztek ki a koruktól az emberek.
Életmód.
Ma van tudatos táplálkozás, sport.
Ezért fiatalabbak, de az öltözködés+hajviselet is dob.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!