Este hazafelé menet valaki meg akar támadni, vagy gyanúsan követ, mit a legjobb módja hogy elkerüld a bajt? Egy fiatal, gyenge lánynak.
Tegyük fel, hogy este megy haza a lány, nem sportos, nem erős, gyenge, tehát fizikailag nem tudja megvédeni magát. Egyedül van.
Észreveszi, hogy valaki a metrón "kinézte" vagy leszállás után elkezdi követni.
Tegyük fel, hogy este van 11 után, az utcán nincsennek emberek, a metrón is kevesen.
Rendszerint az ilyen lányok elé, veszi a fáradságot a szülő, és még ha mások köpködnek is rájuk, akkor is elé mennek és hazakisérik.
:)
Én felhívnék valakit, és jó hangosan elkezdeném mondani neki, hogy követ valaki, adnék személyleírást, hátha a támadó megijed.
Plusz ha van nálam kulcs vagy valami éles tárgy, akkor azt a markomban tartom, hogy tudjak úgy ahogy védekezni.
Hordj magadnál önvédelmi eszközt, mondjuk paprikasprayt. Én sportos vagyok, de egy 80 kilós támadóval szemben nem hinném, hogy meg tudnám védeni magam, úgyhogy nálam szokott lenni.
Tanulj meg néhány önvédelmi mozdulatot.
Ne menj néptelen utcákon, ha észreveszed, hogy követ valaki. Maradj emberek közelében és ha tényleg követ és zaklatni kezd, kiabálj, kérj segítséget.
"Ne menj néptelen utcákon, ha észreveszed, hogy követ valaki. Maradj emberek közelében és ha tényleg követ és zaklatni kezd, kiabálj, kérj segítséget."
+Otthon mindig legyen boritékban annyi, hogy bármikor-bárhol tudj taxit hívni ilyen esetben-ha nincs hazakisérőd, és ilyen helyzet adódik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!