Luxus lett a kávékapszulás kávé fogyasztása?
Több helyen olvasom, ahol az infláció/spórolás a téma hogy többen említik elhagyták a kapszulás kávét.
Én a piacról szerzem be, van hogy találok közeli lejáratút 6-700 ft/doboz vagy max 1000ft-ért, ami elég nekem 4 napra.
Tényleg luxus lett?
Ma vettem akciós almát, 399ft/kg
4 közepes méretű volt 400ft. 100ft darabja, akkor az akciós alma is luxus lett?
Vesd össze, mennyibe kerül a kapszulás kávé kilója a többihez képest, sokszorosa.
Összevetettem:
250gram őrölt kávé 3500ft (Illy) abból kijön maximum 30 kávé. Ugyanannyira jön ki!
...Meg a környezetbarátság!...
-Hat fürdőkád ivóvíz elhasználása egy csésze kávé kiizzadásáért!
-Meg a gyerek tisztába tétele, - mert 15 másodpercenként "felsírnak" valamiért a modern "kávéfőzők"!
Magyarország előre megy nem hátra, Magyarországon jóval kevésbé érezhető a 'szankciós' válság mint pl Ausztriában vagy Németországban. Ugye ezt halljuk 1.5 éve, de valahogy az emberek spórolásán nem ez látszik 😉.
A kapszulás kávéfőzőnek az a lényege és előnye a hagyományos kávéfőzőkhöz képest, hogy egyrészt mivel zárt kapszulából készít kávét mindig igazán friss és valóban aromás kávé készűl.
Másodsorban a kapszulás gépek tudnak krémes, habos jellegű kávét készíteni, amitől még különlegesebb.
Tehát egy jóval magasabb minőséget képvisel ez a kávézás.
Azzal, hogy ilyen olcsó 100ft kapszulákat is árulnak, igazán nem drága, ha azt nézzük, hogy egy 1.5l ásványvíz 150ft, 1kg kenyér 800ft, 1l gyümölcslé 4-500ft.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!