Ki lehet mondani, hogy valaki dagadt, vagy érzéketlen, hiába igaz?
7 Lényegtelen ki mekkora, mert nem az ő bőrében vagy, és fogalmad nincs miken ment keresztül, vagy hol tart az állapotában.
pl. van aki 25 kg leadása után agyon próbálja ajnároztatni maggát netes fórumokon, van aki 28 vagy akár 50kg leadását sem veri nagy dobra. Köze senkinek egyikhez sincs.
A saját életéhet, a saját testéhez van köze. Ha nem tud, nem akar a másik embernek segíteni, akkor nincs joga sem ahhoz, hogy megszólja. Ez vonatkozik bármire az életben.
Bunkóság. Nem illik más külsejét kritizálni. Hiába tény, hogy dagi, akkor sincs hozzá másoknak köze.
Ha valaki megkérdezi a másikat, hogy szerinted túl sovány, túl kövér, akármilyen vagyok-e, akkor nyilván az őszinte válasz a jó. Persze az is normális stílusban. De kéretlenül bunkóság.
Lehetni lehet de minek. Most tökmindegy, hogy milyen tulajdonságról van szó, a saját teste mindenkinek a saját dolga. Nyilván tudja az illető, hogy kövér/sovány, x lába van vagy nagy orra. Minek kell közölni?
(Én másik oldalról tudok nyilatkozni, random emberek tették szóvá, hogy sovány vagyok, mert szerintük nincs tükröm otthon vagy mi?)
Ha valakin megjegyzel valamit, annak oka van. Ha én azt mondom, hogy szőke a hajad, akkor nyilvánvalóan nem vagyok közléskényszeres, sem retardált, hogy ne tudjam, hogy te is tisztában vagy vele. Valószínűleg azért jegyzem meg, hogy kifejezzek vele valamit, meglepettséget, mert mondjuk nemrég festetted át vagy mert a képeken barnának tűnt, esetleg inzultálni próbálok a szőke sztereotípiára referálva. De valamit akarok vele közölni neked.
Ha valakit dagadtnak hívsz, ugyanúgy egy kommunikációs szándék vezérel, ami 90%-ban nem barátságos. Egy alapvetően negatív jellemzőt hangoztatsz, miért csodálkozol, hogy sértőnek találja más?
#7:
Neked biztos jól esik, ha valaki Gyilkos Nádszál-nak nevez.
#12:
Felesleges kötözködésből már csillagos 5-ös vagy, pubi. Meg egy nagy segg a szád helyén. 😀
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!