Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Néhány ember mitől ennyire...

Néhány ember mitől ennyire bölcs és érettebb másoktól?

Figyelt kérdés

Visszaemlékszek amikor én volt 17-21 éves és annyira tájékozatlan, éretlen, voltam semmit nem tudtam, semmihez nem tudtam hozzáfűzni. Amikor gimibe beszélgettek a lányok és a fiúk sose értettem miről beszélgetnek úgy éreztem mintha ők már 2x többet tudnak mint én. Rengeteget hibáztam a 27 évem során és ebből tanultam.

De mitől van az, hogy egyes emberek már 16-17 évesen annyira bölcsek már tudják mit akarnak az élettől mindent olyan okosan és logikusan csinálnak. Szépen folyékonyan beszélnek és mindenhez hozzátudnak fűzni valamit. Tájékozottak. Már politikai nézettekről beszélgettek, nekem meg még annyi se jutott el az agyamig mi az a demokrácia. Az első kapcsolatukat is olyan, mintha már egy rakás tapasztalat lenne a hátuk mögött. Ezek az emberek olyanok mintha már leéltek volna egy életet és tudják mit kell csinálni.

Az én életem hibák sorozata, szinte minden téren (tanulás, karrier, párkapcsolat..stb). Az elmúlt 8 év alatt semmit nem csináltam, csak úgymond kiéltem magam és tapasztalatot gyűjtöttem, hogy hogyan működik a világ, de vannak emberek akik ezt már tudják 20 évesen.. és ezt nem értem, hogy hogyan??

2023. jún. 12. 14:07
 1/3 anonim ***** válasza:
33%
Koravénnek hívják az ilyeneket. Nézz a szemükben és meglátod a mélységet. Ami nem egy gondtalan gyermekkor mutatója. Hallgatni arany szokták volt mondani, és mindennek rendelt ideje van. Ha figyelmes vagy észre fogod őket venni a kortársaidnál. Vannak páran, nem sokan, de vannak. Egy aranyszabály van feléjük: Sose kutakodj a múltjukban, ha akarnak valamiről, vagy eljön az idő akkor beszélnek, de te ne kutakodj. Mert akkor nem csak hátralépnek, hanem el is veszted a szemedm elől őket.
2023. jún. 12. 14:11
 2/3 anonim ***** válasza:
50%

Akik az adott érában a "fiatalok" táborát erősítik, azoknak egy része már "Iksz plusz egyedik" leszületés a földi életben már jelenlévő "Ikszedik" leszületésűekhez képest. Világi megnyilvánulásukban, fizikailag hiába gyerekek, hiszen most születtek meg, és minden körben csecsemőként lehet -és kell elkezdeni az adott inkarnációnk kalandjait a Földi élet szabályai szerint, de a lelkükben már egy élet körforgásának tapasztalataival többel rendelkeznek az újabb körük kezdetére, mint mi a mostaniban, az előző csapattal.

És az #1 válaszoló is jól látja ezt a helyzetet, a nehezebb gyerekkor/több -vagy nagyobb megpróbáltatás, az esetleges önmaguknkra utaltság az esetek többségében nagy mértékben nőveli a későbbi önállóságot, bölcsességet, megszerzett tudás mennyiségét -és minőségét, szélesebb körű tapasztalatszerzést tesz lehetővé.

2023. jún. 12. 14:22
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Ez lelki beállítottság kérdése. Én azt figyeltem meg (nekem is van pár gyerekem, illetve dolgoztam már kicsikkel, nagyokkal is), hogy aki már csecsemőként nyugodt, kiegyensúlyozott természetű, az később sokkal hajlamosabb lesz magába szívni a tudást, míg aki már pár hetes korában hasfájos, vagy nyűgös baba, az később is hajlamos türelmetlenségre, szélsőségesebb érzelmi kilengésekre, így inkább az érzelmek dominálnak a személyiségében, nem annyira a racionalitás.

Az is jól megfigyelhető, hogy melyik gyerek melyik szülő szellemi képességeit örökli, és bizony testvérek közt sem ritka, hogy az egyik a középiskolát alig bírja elvégezni, a másik pedig halmozza a nyelvvizsgákat és később a diplomákat.

Azt is megfigyeltem, hogy a visszafogottabb, nyugodtabb lelkületű emberek szellemileg jobban terhelhetők, míg a hevesebb vérmérsékletű emberek fizikailag kitartóbbak. Szerintem néhány perc után bármelyik 5-6 évesről meg lehet mondani, hogy ő melyik típusba tartozik, és így azt is, hogy fizikai, vagy inkább szellemi munkakör alkalmasabb a számára (vagy legalábbis hogy melyikre milyen arányban felelne meg).

Tudom, hogy manapság divatos dolog azt mondani, hogy tanulj, és akkor bármi lehet belőled, de az az igazság, hogy a gyakorlati lehetőségeink erősen behatárolják a velünk született érzelmi és szellemi hajlamosságok.

2023. jún. 12. 14:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!