Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Jogosan unom már ezt? (többi...

Jogosan unom már ezt? (többi lenn)

Figyelt kérdés
Anglisztika szakos vagyok, ha valakink megmondom, mit tanulok, első kérdés, tanár akarok-e lenni. Nem győzöm hangsúlyozni nekik, hogy őket tanárszakon oktatják. Jogosan várok el másoktól alapfokú tudást vagy legalább a guglizás készségét? Pláne, hogy mindenki tudja, hogy sajnos kevés a fizetésük és társadalmilag sincsenek megbecsülve.

2023. jún. 9. 19:55
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem sokan nem tudják, mi az az anglisztika, főleg az idősebbek nem. Az idegen nyelvekhez a tanár vagy tolmács szakot tudják csak társítani. Én pszichológián végeztem, de ott is meglepődnél, mennyire nincsenek tisztában az emberek azzal, hogy pl. mi a különbség a pszichológus és a pszichiáter között. Pedig szerintem az furább, mint a te eseted, de ezt lehet, hogy csak a személyes érintettség miatt látom így. Mindenesetre persze, unalmas százszor elmondani, hogy nem tanár/pszichiáter szakorvos leszel, hanem xy, de ez van. Én máig nem vagyok tisztában azzal, hogy mi a különbség a különböző gazdasági szakok között (sőt, néha a magyarázatokat sem értem, mert soha semmi ilyet nem tanultam), pedig több ismerősöm járt ilyen képzésre. Biztos te sem tudsz vagy értesz mindent más szakokkal kapcsolatban, úgyhogy nem kell ezen ennyire fennakadni.

Az utolsó mondatodat viszont én sem tudom értelmezni. Oké, igazat írsz, de ez hogy kapcsolódik a korábban leírtakhoz? Az eredeti kérdésből tényleg az jön le, mintha azt éreztetnéd, hogy a tanárok felett állsz, hiszen te nem "olyan" leszel. Nem akarok személyeskedni meg semmi, elvégre nem ismerlek sem téged, sem az ország összes tanárát, de ne gondold azt, hogy az anglisztika szak bármiben a tanárképzés felett áll. Mindegyiknek megvan a maga nehézsége, és nincs értelme összehasonlítani őket, de sok ember el sem tudja képzelni azt a fajta munkát, amit egy (jó) tanár végez, mert tök más, mint a többi munka. Szóval érthető, hogy unod a hülye kérdéseket, én is unom, de a kérdésed alapján inkább úgy tűnik, hogy inkább a tanárokhoz való hasonlítgatás frusztrál.

2023. jún. 9. 20:46
 12/27 anonim ***** válasza:
100%
Pedig lehetsz tanár anglisztikával, amúgy. Ha továbbmész mesterre, ott maradhatsz az egyetemen tanítani.
2023. jún. 9. 20:55
 13/27 anonim ***** válasza:
100%

"Anglisztika szakos vagyok, ha valakink megmondom, mit tanulok, első kérdés, tanár akarok-e lenni."

Mert arra kíváncsiak, hogy mik a terveid az anglisztika szak elvégzésével, hogy mihez akarsz kezdeni majd utána, hogy miből fogsz megélni.

2023. jún. 9. 22:34
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

Mi szeretnél lenni végzés után?

Egy anglisztikás ismerősöm 3 éve végzett és eddig az angoltanár volt az egyetlen diplomájához kapcsolódó munkája. (Igaz, most megy valami másik képzésre, és tök jól boldogul, váltani fog meg angol anyanyelvű párja van, de ez meg a külföldi MSc nem igényel ilyen diplomát)

Szóval neked mi a terved? Feltételezem rengeteg egyéb opció van, csak laikusként ezeket mi nem ismerjük. Ahogy te sem tudod mit csinál pl egy matematikus/fizikus

2023. jún. 9. 22:52
 15/27 anonim ***** válasza:
100%
Véleményem szerint tök jogosan, biológia szakosként az egyik leggyakoribb kérdés amit kapok, hogy biológia tanár leszek-e... ráadásul nekem más is van amit soha nem értenek a szakommal kapcsolatban, néha én is belefáradok a magyarázásba:D
2023. jún. 10. 06:52
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

Megoldás:

Gyorsan szerezd meg a diplomádat szerezz munkát és akkor jóval kevesebb lesz ebből a gond.

2023. jún. 10. 07:58
 17/27 A kérdező kommentje:

Nem udvariasabb megkérdezni, mi szeretnék lenni? Szerintem konkrétan rákérdezni kissé udvariatlan is, persze lehet, hogy csak nekem.

Igen, phd után mararhatok egyetemen tanítani, de anyagilag az sem éri meg jobban.

Én is gondolkodtam rajta, hogy lehet, az is fusztrál, hogy pont egy alulfizetett szakmához hasonlítanak. Így lelkem mélyén lenézésnek érzékelem.

2023. jún. 10. 08:06
 18/27 anonim ***** válasza:
81%

"lenézésnek érzékelem"

Isten hozott a bölcsészek világában... Előre tudhattad, hogy ez lesz, ha bölcsészkarra mész, nem?

2023. jún. 10. 08:14
 19/27 A kérdező kommentje:
#18, aki büfészakozik, az legalább annyira értelmes, mint aki megkérdezi, anglisztikán angolul vannak-e az órák
2023. jún. 10. 08:40
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
Nem értelmesség kérdése tisztában lenni azzal, hogy melyik szakon milyen nyelven folyik a képzés. Angolnyelvű kultúrákról, irodalomról, történelemről, stb. magyarul is lehet tanulni.
2023. jún. 10. 08:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!