Azok a felhasználók, akik...?
Az eset a következő: Felteszek egy kérdést, amire nagyon választ szeretnék kapni. Valaki válaszol is rá és én ujjongva csupa nagy betűkkel sok felkiáltójellel megköszönöm - tehát kiolvasható, hogy mennyire örülök a válasznak és, hogy 100%-osan kielégítő választ adott. Eltelik 1 óra, 1 nap, 1 hét, 1 hónap VAGY MÉG TÖBB IS!! és valaki vagy szó szerint ugyanazt írja (például rövid válasz esetében) vagy máshogy írja, de semmi többlet információt nem adott. Nem is adhat többletinformációt, mert 100%-os választ kaptam, tehát nem lehet még csak kiegészíteni sem. Az ujjongó hozzászólásomból pedig kiolvasható, hogy befejeződött a kérdésem.
Olvasható, hogy a választ már megkaptam. Mégis mit vár ezután? Negatív pontozást? Mert miért is kapna pozitívat? Vagy figyelmetlen vagy lusta volt és nem olvasta a válaszokat?
Köszönöm, ha valaki értelmesen és indulatmentesen felvilágosít arról, hogy hogyan létezhetnek ilyen esetEK.
Egy komplett pszichológiai elemzést fel lehetne húzni, bizonyos felhasználok viselkedésére.
A szó szerint megismételt válaszoktól nekem is ketté áll a szemem. Kivéve, amikor az a kérdés, hogy "ismerkednél e velem". De egyébként ugyanazt leírni újra és újra, szerintem is értelmetlen.
Figyelemhiány, esetleg a jó pontszámban való reménykedés állhat a háttérben.
1-es! Akkor valahogy úgy kellene kinéznie, hogy "Valóban úgy van, ahogy 1-es írja." vagy pedig forrással támassza alá, de ne szó szerint vagy kicsit máshogy megfogalmazva, de 0 plusz információt hozzáadva válaszoljon.
Például vannak olyan kérdések, ahol nincs szükség megerősítésre, mert az információ magáról beszél. Vagy pedig kiolvasható, hogy amit írt a válaszoló, annak utána jártam és az alapján írtam az ujjongó köszönetet.
Nagyon szépen köszönöm 2-es a megerősítést!
Igaz 3-as, valóban van olyan is. Sőt most, hogy ezt írod, eszembe jut több saját esetem, amikor több kérdést megnyitottam, hogy válaszoljak és eltelt akár fél óra is. Ha esetleg még közbe is jött valami, akkor azzal szintén telt az idő és ugye az oldal automatikusan nem frissül és válaszolás előtt nem szoktuk frissíteni az oldalt.
De amikor már napok, SŐT HÓNAPOK teltek el...addig nem marad megnyitva egy weboldal. Értékelésleső.
Idáig úgy voltam, hogy illedelmesen megköszönöm nehogy úgy érezze, hogy a nem reagálással a lelkébe hatolok, mintha nem érne semmit. Vagy olykor rámutattam, hogy már megválaszolták - de ilyenkor még én éreztem rosszul magam. Mert hát hasznosat válaszolt és mégis negatív jellegű írásbeli visszajelzést kap. Igen...a figyelem is a válaszolás része.
Innentől viszont nem fogok válaszolni az ilyen hozzászólásokra.
Van olyan funkciója az oldalnak, hogy dobjon fel véletlenszerűen egy kérdést, lehet, hogy korábban nem látta a másik hozzászóló, és nem volt neki egyértelmű, hogy te lezártad a témát, esetleg úgy gondolja, hogy a másik válaszolóhoz tud hozzátenni valami pluszt, mondjuk saját sztorival, de lehet, hogy csak kommentkényszere van, előrébb akar kerülni az oldal ranglistáján, ezért kommentel. Gondolom, nem olyan kérdésről van szó, amit kiemeltél.
Amúgy ha már kaptál választ és nincs szükséged több infóra, akkor ki is törölheted a kérdéseid közül. Az oldalon továbbra is ott lesz, de te már nem kapsz értesítést, ha érkezik rá új válasz.
Itt van az oldal pontozási rendszere, nekem nem számít, de van, akinek fontos. :-)
A toplistáról részletesen:
Egy kérdésért 3 pont jár. A moderátorok által törölt (szabályszegő) kérdésekért -3 pont jár.
Egy válaszért -5 pont és +5 pont között jár arányaiban annyi, amennyire hasznosnak találták a választ mások. A moderátorok által törölt (szabályszegő) válaszokért -5 pont jár.
Egy válasz értékelésért -1 pont vagy +1 pont jár, amennyiben azt már elegen értékelték mások is ahhoz, hogy megállapítsuk, nem másokkal ellenkezőleg értékeltél-e. Ha értékelésed nem felel meg a többség értékelésének, akkor -1 pont, ha megfelel, akkor +1 pont jár, egyéb esetben nem jár érte pont. A moderátorok által törölt válaszokra leadott értékelésekért nem jár pont (ezek törlődnek a válaszokkal együtt).
Szavazásonként 1 pont jár. Ez csak azoknál a kérdéseknél lehetséges, ahol adott meg válaszlehetőségeket a kérdező.
Az összpontszám ezen négy pontszám összegéből keletkezik.
A Változás oszlopban az ikonok az előző napi toplistás pontszámhoz képest történt változást szimbolizálják. Ha az egérmutatót az ikon fölé mozgatod, többet megtudhatsz.
A negatív összpontszámú felhasználók nem látszanak a toplistán (a minél hátrébb kerülésre való törekvést nem tudjuk pártolni).
Szerintem egyáltalán nem felesleges többször leírni valamit. Hiszen BÁRKI válaszolhat, akármilyen baromságot. Tehát attól még, hogy egy ember megválaszol egy kérdést, nincs kőbe vésve, hogy igaza is van. Ha viszont többen is leírják ugyanazt, akkor megerősítik ezt a választ, nagyobb esély van rá, hogy tényleg úgy van, ahogy leírták.
Kérdezőként én is szeretem, ha többen is megerősítenek egy választ, attól valahogy biztosabbnak érzem.
Végezetül pedig nem értem, miért okoz neked ekkora fejfájást, hogy több ember is megválaszolja egy kérdésedet, egy olyan oldalon, ahol az emberek KÉRDEZNEK és VÁLASZOKAT VÁRNAK. Másokat inkább az szokott zavarni, ha senki nem reagál a kérdéseikre…
Általában pontszerzés, szintlépés a cél az ilyeneknél. Itt pl fullra bemásolta az általam írt választ (#1 vagyok) valaki, közvetlenül utánam.
https://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__12249046-tud..
5-ös! "lehet, hogy korábban nem látta a másik hozzászóló, és nem volt neki egyértelmű, hogy te lezártad a témát" - Ha 100%-osan választ kaptam, akkor le van zárva.
Nem látta? "Eltelik 1 óra, 1 nap, 1 hét, 1 hónap VAGY MÉG TÖBB IS!! és..." Ha becsukom a szemem, én sem látok vagy, ha el se olvasom szintén nem tudom, hogy ki mit írt.
6-os! "Itt van az oldal pontozási rendszere, nekem nem számít, de van, akinek fontos" - Ez függ attól, hogy mennyi atrocitás ér, amit nem tud az ember feldolgozni stb. Én is mondtam ki ilyen mondatokat (magamban, de ez mindegy), másnap máris erős késztetést éreztem a rangért való tolakodásban.
7-es! "Végezetül pedig nem értem, miért okoz neked ekkora fejfájást, hogy több ember is megválaszolja egy kérdésedet,"
"Nem is adhat többletinformációt, mert 100%-os választ kaptam, tehát nem lehet még csak kiegészíteni sem."
"Például vannak olyan kérdések, ahol nincs szükség megerősítésre, mert az információ magáról beszél." - Így gondoltam feltenni a kérdést.
Ha pedig enélkül nézzük a kérdést, akkor én is szeretem, ha többen ugyanazt vagy hasonlót megerősítésképpen írnak. Sőt ilyenkor nem is válaszolok napokig, hogy érkezzenek még válaszok és a megköszönés ne legyen hibás. Igen...van, amikor nem olvasok utána, nem ellenőrzöm le a forrást, hanem arra alapozok, hogyha többen írják ugyanazt vagy hasonlót, akkor valószínűleg rendben van az.
8-as! Az igen!!! Ráadásul vannak, akik pozitívan pontozták. Lehet, hogy felhasználói fiókjai vannak és fel-felpontozza magát. Anno időnként én is fel-felpontoztam magam másik felhasználókkal, amikor nem tudtam elfogadni, hogy lepontoztak. Ennek a korszaknak már egy ideje vége van nálam.
((Azért 1 értelmes lehetőséget mégis el tudok képzelni...Egy jó ideje csak okostelefont tudok használni. Időnként kimentek 1-1 értelmes választ jegyzettömbbe. A válaszaimat jegyzettömbben írom és onnan másolom be, mivelhogy tapasztaltam mind laptop-on, mind okostelefonon, hogy időnként az oldal bugos vagy rendkívül lassú. A hozzászólást nem küldi el, hanem csak pörög az a kerék vagy micsoda egy percig, két percig vagy ki tudja meddig. Ha újrafrissítem az oldalt, akkor elvész az, amit oda írtam. Továbbá a G-board billentyűzetem is bugos volt, mert amit másoltam, azt nem mindig tudtam azonnal beilleszteni, hanem még a korábban másolt/kivágott szöveg maradt a vágólapon. Azóta frissítettem a billentyűzet alkalmazást, ez a bug eltűnt, meg egy másik is, cserébe viszont jött egy másik bug. Mintha a szolgáltató megkérdezné, hogy leszeretném-e cserélni a bugos verziót egy másik bugos verzióra? Ezek alapján elképzelhetőnek tartom, hogy bug miatt is történhetett ez. Viszont nem sokan másolják a jegyzeteket úgy, ahogyan én (a válaszok jórésze igénytelenek, trehányak, hiányosak - ha pedig ilyenek a válaszok, akkor erre sem fordítanak időt), pláne nem gondolom, hogy mások jegyzeteit sokan mentenék ki. (Laptop-on mindig hiba nélkül működtet a ctrl+c ctrl+v billentyűkombinációk.)))
9-es! Így teszek ezekután.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!