Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért nemzenek halált az emberek?

Miért nemzenek halált az emberek?

Figyelt kérdés
Azzal hogy világrahoznak egy gyereket,a "lehetőség" mellett gyakorlatilag szenvedésre és halálra ítélik,és ha netán abban hisznek,hogy a halál után nincs semmi,akkor gyakorlatilag értelmetlenül helyeznek "siralomházba" egy újabb embert,ahol a "kivégzéséig" elhitetheti magával,hogy amit tesz annak értelme van mielőtt megsemmisülne(mint amit az egyre inkább életszomjba habarodott társadalmunk kollektíven tesz).Ennek a keserves hanyatlásnak a fenntartásának mi értelme van,miért jó hogy megint "lesz valami új" és miért nem jobb ha befejeződik?

2023. jún. 6. 00:27
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
52%

Ez depresszió nálad.

A Kontroll Csoportnak volt egy száma:

Anyád az ítélet végrehajtó,

megszült és halálra ítélt...

2023. jún. 6. 09:52
 12/19 anonim ***** válasza:
93%
Kérdező, ezen én is szoktam elmélkedni, nem is szaporodok.
2023. jún. 6. 11:25
 13/19 A kérdező kommentje:

2#

Pontosan.

2023. jún. 6. 11:53
 14/19 A kérdező kommentje:

9#

Ez nem válasz a kérdésre,én nem vágytam megszületni,és meghalni sem vágyok,és mivel ez a kettő egymás negatívja,elkerülni csak a nem megszületett tudja.

2023. jún. 6. 11:56
 15/19 anonim ***** válasza:
48%
Ahogy pár száz éve érezted magad, 50-70 év múlva ugyanúgy fogod érezni magad: sehogy. Erre az időre meg itt vagy, ami azért érdekes, még ha sok is a kín benne. Talán találnál valami örömöt, bár a depresszió az emlékezet működését is torzítja, és inkább csak a rossz dolgokat őrzi meg az agyunk...
2023. jún. 6. 14:03
 16/19 anonim ***** válasza:
96%
A zemberek csak önös érdekből kreálnak gyereket, de a következménnyel nem számolnak...
2023. jún. 6. 18:12
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Huh, de jó látni hogy azért mások is gondolkodnak így ebben a megveszekedett, értelmetlen mókuskerék világban. Ha komolyabban érdekel ez a gondolat, akkor olvass utána a neten az antinatalizmus, efilizmus irányzatoknak.
2023. jún. 7. 15:41
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem, aki azzal jön, hogy minket is megszült valaki. Én nem kértem ezt, hanem a szüleim akartak gyereket, pedig szegények voltak és egyáltalán nem volt jó ötlet. Nyilván ha már megszülettem, akkor kihasználon az életemet és igyekszem boldog lenni. De ehhez nekem nem kell gyereket vállalni és átadni a sok nehézséget, amivel jár. Amúgy is az emberek nagy részének nem kéne szaporodnia, mert csak pusztítják tovább a bolygót.

Ennyi betanított gyári munka sem lesz 30 év múlva, szóval nem tudom mit fog dolgozni a sok egyszerű átlagember, miből fognak élni. Ebbe senki nem gondol bele, pedig már most a technológia elég magas szinten van ahhoz, hogy egy csomó munkakört ki tudnak váltani vele. Én 25 évesen is aggódok emiatt, hogy miből fogok tudni megélni, nem lennék a most születők helyében.

2023. jún. 18. 03:06
 19/19 anonim ***** válasza:
"az ember rajta pedig az ismert élőlények közül a legkivételesebb" - Egyetértek. Nincs még egy faj, amelyik ennyi rombolást és szomorúságot idézett volna elő, mint az ember. Erre büszkének lenni, na az az igazi szűklátókörűség. Az emberi faj egy rákos elváltozás a Föld testén.
2023. júl. 6. 14:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!