Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért nem érek semmit?

Miért nem érek semmit?

Figyelt kérdés

Egész életemben azt érzem, hogy semmi értelme az életemnek, és hogy nem érek semmit. Egy csődtömeg vagyok, aki valójában nem ért semmihez, és nem is jó semmiben.

Ha pl. munkahelyekre beadom a jelentkezést, akkor rögtön arra gondolom, hogy miért engem vennének fel, mikor vannak tőlem sokkal jobbak is, és mindig mást is választanak.

Ha találkozom ismerősökkel is, folyton azt érzem, hogy nekem előttük szégyellnem kell magam, és amúgy belül szégyenkezem is. Előfordult már, hogy mások előtt cikis helyzetbe kerültem, és utána napokig bűntudatom is volt amiatt, mert annyira béna vagyok.

Ha összehasonlítom magam másokkal is, hozzájuk képes is egy nagy nulla vagyok. Mikor látom, hogy mások milyen sok lájkot kapnak a képeikre, bejegyzéseikre, meg sok köszöntést kapnak, én meg nem sokat, akkor is látom, hogy mennyire keveset érek. Ugyanis like egyenlő a népszerűséggel, kedveltséggel.

2023. jún. 2. 12:40
 1/5 anonim ***** válasza:
88%
Inkább önbizalomhiányos vagy.
2023. jún. 2. 12:43
 2/5 anonim ***** válasza:
80%

1. Amire leginkább összpontosítasz, azt vonzod magadhoz.

2. Miért nem egy hajléktalanhoz, vagy egy afrikai őslakoshoz hasonlítod magad? Mert máris rájönnél, hogy hozzájuk képest jómódú vagy?

Egyáltalán, minek ez a hasonlítgatás?

3. Mit teszel azért, hogy a negatív, pesszimista hozzáállásodon változtass?

4. Mit teszel azért, hogy magadból kihozd a maximumot?

5. Szüleid soha nem dicsértek meg? Mindig csak csődtömegnek hívtak téged?

6. Miért használod bármi mércének is a like-ok számát? Felvilágosítalak, a like az nem ér semmit a való világban!

2023. jún. 2. 12:44
 3/5 anonim ***** válasza:
Miért kellene érned valamit? Én még annyit se érek mint te, és mégis elvagyok valahogy. Persze ez semmiképp nem követendő, de én elég fura vagyok, és már megszoktam. Eleinte nagyon rossz volt, de rájöttem hogy nem tudok versenyezni másokkal. Inkább a régebbi énemhez mérem magam, és próbálok le**arni másokat.
2023. jún. 2. 12:49
 4/5 anonim ***** válasza:
Hol dolgozol most?
2023. jún. 2. 17:03
 5/5 anonim ***** válasza:

Ne hagyd, hogy bedaráljon ez a felszínes világ!

Itt a csapból is az folyik, hogy akkor vagy értékes, HA ...

Te vagy a legjobb, te vagy a csúcson, a leggazdagabb, legszebb, legokosabb, legtöbb követőd van, a legtöbb lájkod, a legtöbb diplomád (bár egyikkel se tudsz elhelyezkedni LOL 👏👏👏), te dolgozol a legtöbbet, eddig is te dolgoztad a legtöbbet, te meg munka után ezt csinálod stb....

Bárhova nézel, minden azt tanítja (sajnos), hogy magadtól nem vagy értékes, azt el kell nyerni, azért meg kell dolgozni, különben mehetsz a Tajgetoszra ugrani, vagy ők dobnak le. Siralmas.

El ne hidd. Ezt diktalja beled a világ, hogy szállj be a versenybe, aztan addig hajtsd magad, amíg bele nem betegszel.

Soha ne kösd külső dologhoz az értékedet! Mert onnantól annak a külső dolognak a rabja leszel. Akár megvan akár nincs.

Akinek nincs meg, az azért mert egy életet is végigdolgozhat, hogy meglegyen, holott lehet nem is az kellett volna neki.

Akinek meg megvan az azért, mert fél, hogy elveszti, vagy mert nem elég.

Ne higyj a bullshitnek ami a világból jön. Az élet értékes, így minden, ami él, annak értéke van.

2023. jún. 2. 18:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!