Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ha majd az AI miatt jön a...

Ha majd az AI miatt jön a 30+% munkanélküliség, nem fog véletlenül szétesni a társadalom?

Figyelt kérdés
Konkrétan eltűnik a fizetőképes kereslet, minden le fog állni.
2023. máj. 24. 21:43
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nem fog. Szia!
2023. máj. 24. 23:23
 12/19 anonim ***** válasza:

"Aki ez alatt a hátra lévő pár év alatt nem tud egy komoly vagyont felhalmozni, azokból lesznek a nagy vesztesek és a mesterséges intelligencia rabszolgái lesznek sajnos"

Pár év? Inkább jó pár évtized lesz az...

2023. máj. 24. 23:26
 13/19 anonim ***** válasza:
50%

12.

Tegnap éjjel volt a National Geographicon egy 2018-ban készült film, ahol a jövőkutató szakemberek is pont ezt jósolták, hogy a mesterséges intelligencia kb. 20-30 év múlva jelenik majd meg.

Mára meg itt van.

2023. máj. 24. 23:41
 14/19 anonim ***** válasza:

* és csupán 5 év telt el,

...és ők szakemberként jósolták a több évtizedet

2023. máj. 24. 23:42
 15/19 anonim ***** válasza:
94%

Nem fog. Attól, hogy valamire fizikailag képesek vagyunk, nem csináljuk szükségszerűen.

A legtöbb szakma már vagy 20-30 éve automatizálható. És mi lett? Semmi

Túlvagyunk pár ipari forradalmon is. Több lett a munka, nem kevesebb

Fejezzétek be a hisztit

2023. máj. 25. 00:28
 16/19 anonim ***** válasza:
50%

Én már mesterséges intelligenciával keresek pénzt, mellette meg főállásban olyan melóm van, amit nem mostanában fog az AI megoldási. Ja, és három ilyen szakmám is van, amit még nem tudtak géppel megoldani. Nagybátyjàm diplomás, és az ő munkáját viszont mát számítógéppel csinálom, szóval szerintem ő lesz hamarabb munkanélküli. /3D modellező egy cégnél/.

Ja, nekem is tervben van egy diploma, de nem ilyen jellegű, az csak hobbinak lesz.

Kreatívnak kell lenni, és lesz munkád, ennyi. Tiktokon rengeteg ötletet adnak nálunk okosabb, és vagyonosabb emberek, lehet insirálòdni. /Nem az MLM-re gondolok/.

2023. máj. 25. 07:50
 17/19 anonim ***** válasza:
90%
Egyébként meg a mesterséges intelligencia nem új dolog. Cleverbot már ezer éve van, és az is egy kezdetleges mesterséges intelligencia, az hogy most kezd el felfelé törekedni az csak egy dolog.
2023. máj. 25. 07:51
 18/19 anonim ***** válasza:

Inspirálòdni*

Megoldani *

2023. máj. 25. 07:52
 19/19 anonim ***** válasza:

Nem fog. Vannak emberek, akik továbbra is beállnak a hosszú sorba az egy darab kasszáshoz, miközben önkiszolgáló pénztárból van mondjuk 15, nyilván ott gyorsabban halad a sor.

Nekem nemrég volt egy problémám a reptéren. Én mindig a kioszkon rendelek, meg az önkiszolgálót választom, de ott nagyon jól esett, hogy ott egy személy, akivel beszélhettem, és segített.

Erre a típusú munkára mindig szükség lesz. Lehet, hogy később beépítenek valamit az önkiszolgálóba, ami leszkenneli a személyink, és már nem kell, hogy a segítő odajöjjön leokézni, hogy elmúltam 18, ha alkoholt veszek, de akkor is mindenképp szükség lesz legalább egy segítőre, ha beszarik a gép, és mondjuk nem ismer fel egy csomag fúszert, ami könnyű, meg mindenképp szükség lesz élő kasszásra, akihez beállhatnak azok, akik azt preferálják. Ugyanígy kell majd élő ügyfélszolgálatos, aki meghallgatja a panaszod, és érti, hogy ember vagy, tud veled ennek megfelelően beszélgetni. Sok munkakört átvesz majd szerintem az AI, a szolgáltató szektor pont nem ilyen. Ott emberekre van szükség.

2023. máj. 25. 17:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!