A Katica névről a Macskajaj jut eszembe, nem pozitív kép, de a Kata nekem tetszik. Rögtön az osztályomba járó kislány ugrik bey aki nagyon kedves és okos.
Katalin formában kissé régies.
Katalint adnám, Katának, Katkának becézném. Vagy Katalina is tetszik, és akkor Linusnak is becézhető. Vagy pl pár napja kifejlesztettem egy ilyet, hogy Katalinda. :):) Szerintem még az is jó pl. :):)
Ha Katica/Katinka lenne az alap, a hivatalos nevem, sértené a fülemet, és bántaná a lelkemet; hgoy a szüleim így neveztek el. Komolytalan+ronda hangzásúak nekem a számomra sajnos :S
*Szóval még a Katát elfogadnám hivatalos névnek, de számomra a Katica/Katinka csak becenevek,és sértő lenne ez nekem, ha csak azt a kis babát látnák bennem a szüleim; akik még arra sem méltatnak, hogy szépen hangzó becenevet adjanak nekem.
Szóval a Katinkán, Katicán még becenévként is kiakadnék.Meg még ezek sajnos nekem olyan élettelenek, meg póriasak is . :S:S
---
Ismerek olyat, aki már 40 fölött van, és ő csak simán Kata, és amikor megtudtam, hogy ő nem Katalin, csak simán Kata, akkor ledöbbentem; de szóval ez a név, hogy valaki hivatalosan Kata-nak van anyakönyvezve, ebből adódóan nem zavar. Katalinok vannak többen is a családban (ők anya-lánya Kiskata-Nagykata páros) ; és ezért nekem amúgy előtte kézenfekvő volt, hogy a másik Kata is Katalin hivatalos formában; papír szerint; de nem. :):) De szóval, csak őmiatta nem baj. :):) Ha baj lenne meg, nem tudnék mit csinálni, de szóval a Kata szép+komoly név így is, önmagában is; de léteznek már azért brutálisak. :):) Brutális dolgok nevek terén. :):) Amik mellett még a Katinka/Katica is királynői/komoly/elegáns névnek hat :S :S :) :)
---
Meg még; amúgyis legyen Katalin(a), és ő majd eldönti; hogy melyik akar lenni; melyik becézést választja magának; melyik megszólítást kedveli a legjobban. :):)
Valamint, ha én hivatalos formában is Katica, vagy Katinka lennék; akkoris, otthonis elvárnám, kikövetelném mindenkitől , hogy Ne ezeken a csúnya variációkon szólítsanak; hanem becézzenek Katának. Szóval, ha én Katinka/Katica lennék, akkoris Katának becéztetném magam ; nem tűrném el, hogy ilyen -nekem mondjuk pl személy szerint -nagyon nem tetsző neveken szólítsanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!