Mit értenek informális beszélgetésben "hol született"
kérdés alatt?
Figyelt kérdés
Ha a személyem beazonosítása miatt kérdezik, akkor nyilvánvalóan azt a helységet mondom, ami a személyimben szerepel.
De ha csak azt kérdezik egy kötetlen beszélgetésben, hogy hol születtem, akkor nyilván nem ezt kérdezik, ugye?
Ilyenkor kezdjem elregélni, hogy 2 événte kellett költözködnie a családomnak a szüleim munkahelyváltogatása miatt ide-oda?
Ebben az esetben mi lenne a megfelelő válasz? Az ország, amin belül költöztünk? Ha több országon átnyúlva, akkor meg az adott kontinens, stb...
2023. máj. 6. 16:44
1/9 anonim válasza:
Mondatértelmezési problémáid vannak és túlkombinálsz mindent.
Ha azt kérdezik bármikor és bárhol, hogy hol születtél, akkor az az egy város, település a válasz, ami a személyidbe be van írva.
2023. máj. 6. 16:48
2/9 anonim válasza:
Kizárólag a születési helyedet add meg, a többi lényegtelen, hogy hányszor és hová és miért kllett költöznötök.
2023. máj. 6. 16:48
3/9 anonim válasza:
Én szimpál azt mondom ilyenkor, ami a személyimben van, kész. (Nem a lakóhelyemrn születtem.)
2023. máj. 6. 16:49
4/9 kék pancake válasza:
Ez a kérdés formálisan és informálisan is annak a helységnek a nevét szeretné tudni, ahol születtél. Budapest/ Pécs/ Moszkva/ Sajóbábony ... stb.
2023. máj. 6. 17:22
5/9 anonim válasza:
Most csak én nem értem, hogy a költözések mennyiben befolyásolják a születési helyet? Vagy aki költözik, az minden helyen újra megszületik? Vagy csak simán kretén a kérdező?
2023. máj. 6. 17:31
6/9 kék pancake válasza:
5-ös:
Én arra tippelek, hogy a kérdező egy kb. 8 éves gyerek (interneten nem látszik ugye senkinek a kora), életében nem töltött még ki semmilyen formanyomtatványt és ezért kérdez hülyeségeket.
De segítő szándékkal válaszoltam neki.
2023. máj. 6. 17:37
7/9 A kérdező kommentje:
Ha én kombinálom túl, akkor miért van az, hogy valaki a "hol szültetett" kérdésre, informális beszélgetésben elkezdi azt a választ adni, hogy gyerekként itt-ott-amott nőtt fel.
2023. máj. 6. 19:14
8/9 anonim válasza:
Akkor sem válasz a "Hol születtél?" kérdésre az, hogy "12 éves koromig Mucsaröcsögén éltem, majd Kispesten nőttem fel."
2023. máj. 6. 19:18
9/9 anonim válasza:
Kérdező. Ha azt kérdezik, hogy hol születtél, akkor megmondod a várost. Ha érdekli még őket valami, akkor rákérdeznek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!