Baj, hogy engem egyáltalán nem érdekel hogy mit "illik" és mit nem?
Figyelt kérdés
Van egy elég stabil értékrendem, és az alapján élem az életemet. Például nem azért engedem az idős nénit előre a sorban a busznál, mert így illik, hanem mert tudom hogy ő nehezebben áll, mint én. Nem ajándékozok csak azért mert "kell". Ha szeretetből, őszintén nem tudom adni, akkor inkább nem ajándékozok. Ugyanez a rokon látogatással, nem fogok valakivel időt tölteni akit amúgy utálok, csak azért mert "ez a szokás" meg "így illik". De azt látom hogy rengetegen, főleg az idősebb generációk, ennek az ellentétét csinálják, jóformán teljesen az "etikett" meg a hagyományok határozzák meg az életüket.2023. ápr. 22. 06:28
1/7 anonim válasza:
Szerintdm nem baj, ameddig nem vagy bunkó. Az idődebb generáció még teljesen más világban nőtt fel és olyan értékrend szerint nőttek fdl sokan, ami ma kár idegen a fiataloknak.
2/7 anonim válasza:
Én ilyen vagyok mint amit írtál és mindig is kilógtam a sorból és az idősebb generációhoz tartozom. Ha most is ilyen fura a fiatalabb generációnak, akkor elképzelheted akkoriban milyennek mondták és menbnyire találták furcsának, és meddig nem értették-vagy azóta sem éretik mit miért tett a másik-vagy nem tett.
3/7 anonim válasza:
Az embernek saját magánál van a kormány, neki kell irányítani az életét, nem másoknak. Ha túl jól viselkedik az ember, talál mindenki ezer okot, hogy miért legyen a másiknak rossz.
4/7 anonim válasza:
Kissé hasonló vagyok én is, a tesóm is. Furák vagyunk, tény, de nem feltétlen kell a csordát követni:).
5/7 anonim válasza:
Én is ilyen vagyok.
Majdnem teljesen igaz, hogy csak azt a szabályt vagyok hajlandó elfogadni, amelyiknek valami értelme van, ami mellett érvelni. A "csak" és az "illik" nem érv.
6/7 anonim válasza:
Ebben semmi fura vagy egyedi nincs
7/7 anonim válasza:
Pacsi: egyre többen vagyunk így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!