Miert szoktak megkerdezni egyes emberek amikor kapcsolatot keresnek hogy a másik mit tud nyújtani egy kapcsolatban?
Mármint nem az a lényeg hogy 2 ember szeresse egymást?
Én erre sosem tudtam válaszolni, mit kene nyújtani a szereteten kívűl? Mire kíváncsiak ilyenkor akik ilyet kérdeznek, főleg egy nőtől?
De még csak rossz önismeret vagy hazugság sem kell.
Természetes emberi tulajdonság, hogy az ember jó képet igyekszik magáról kialakítani abban, akivel először találkozik és fontos neki.
Biztos, hogy egy normális nő is ilyenkor nagyobb gonddal nézi meg, mit vegyen föl, hogy jól álljon rajta, sminkeljen vagy sem, ha igen, mennyire erősen stb.
És ne várjuk senkitől, hogy egy ilyen kérdésre azt mondja:
"Én valójában egy lusta, tehetetlen alak vagyok, aki leginkább azt szereti, ha kiszolgálják, de neki semmit se kell megtennie a másikért. Rosszul viselem, ha ki kell mozdulnom a komfortzónámból, utálom, ha nem úgy vannak a dolgok, ahogyan én szeretném. Keveset tudok nyújtani, de szeretetre, elfogadásra vágyom."
Lányok, melyikőtök randizna másodszorra is egy ilyen férfival????
Hát igen, itt mindenkinek a saját szemszögéből igaza van :-).
De itt a gyk-n is minden második komment arról szól, hogy kinek mi éri meg, mennyire és meddig. Na és ez a szomorú sztem.
És sajnos a mérlegelés is erősen megy :-).
Jaaa, nekem ez meg az már nem éri meg, és tipli.
Vagyis manapság senki sem adni akarja magából a maximumot a másiknak, hanem lesi mit tud elvenni a másikból magának.
És már itt bukott is az egész.
És igen kicsit tényleg olyan az egész mintha valami árucikk lenne az ember, jellemezd magad mit tudsz adni, milyen vagy, aztán eldönti a másik hogy ez neki tetszik e vagy sem..
pedig szerintem fontosabb az hogy milyen érzelmek alakulnak ki 2 ember közt és igazaból ez határozza meg hogy milyen vagy a másikkal.. ilyenkor egyszerűen nem értem hogy mit lehetne nyújtani a törődésen meg a szereteten kívűl és hogy ez miért nem elég,
olyan érzés mintha ez kevés lenne és le kéne tegyek valamit az asztalra az érzéseimen kìvűl azért hogy akarjon tőlem valamit a másik, pedig nem hiszem hogy erröl kellene szolnia az ismerkedésnek
"Szerintem egy normális ismerkedés során a felek megismerik egymást"
Na, ez az, amit mostanában nem akarnak sokan ismerkedés címszó alatt. Kapok egy "kérdőívet" (mármint nem direktben, de úgy érzem a "beszélgetés" során), jó esetben sablon kérdésekkel, rosszabb esetben egyből intim témát is feszeget, amihez egyébként kellene egy bizalmi szint is, ami egy idegennel nincs meg, ha nem érek rá munkaidőben válaszolni, akkor besértődik a másik fél, hogy nem is gondolom komolyan az ismerkedést... Valahol elveszett az egymás megismerése iránti igény sokakból, mert "nem akarják ebben a rohanó világban húzni az időt". Persze, ne húzzuk fölöslegesen egymás idejét, csak akkor az ismerkedés tényleg egymás megismeréséről szóljon, és ne legyen már sértődés, ha nem passzol az értékrendünk, és emiatt mond valaki nemet.
Igen, a nők egyből, kb 10 perc alatt lecheckolják a pasit.
Az én életemből egy példa :
Beszélgetés x kvzó teraszán, kérdezi a lány, hogy hinnan jöttem most, mondom a cégemből.
Erre ő :
És te birtoklod a céget vagy csak !!! igazgatod ?
Komoly nem ?
Na mindegy, mondtam kb 10 perc múlva, hogy bocs, de nekem még dolgom van és tipli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!