Milyen jellegzetes cuccok jutnak eszedbe a 90-es évekből? Neked volt valamelyik az alábbiak közül, vagy más jellegzetes korabeli darab?
- Lutra albumok
- Turbo rágós matricák
- Takonylabda
- Kretén magazin és egyéb képregények
- Fekete biciklis nadrág (főleg lányoknak), Hawks dzseki fiúknak
- IBM PC számítógép, régebbről C64 vagy Amiga
- Barbie baba (nekem sosem volt)
Szedjünk össze még amit tudunk. Főleg azokra gondoltam hogy írjanak, akik szintén ekkor voltak gyerekek.
Nekem ezek közül volt 1-2 Lutra album, vettünk néha Turbo rágót (bár én inkább Donald rágós voltam :D), c64-ünk is volt meg 1 db Barbie-m és olyan 2-3 koppintásom. Magazinból én Garfieldot meg Donald kacsát olvastam (ehhez hozzájöttek a Garfield-zsebkönyvek). Takonylabda volt az osztálytársaimnak, nekem nem.
Ami nekem még eszembe jut:
Ami nekem volt:
- fodros hajgumi (ami 3-4 éve újra divatos lett)
- Polly Pocket
- PEZ cukorka és a hozzá tartozó tartók
- matricagyűjtés - legnagyobb értékkel a pufi, csillogós, világítós példányok rendelkeztek... minél giccsesebb, annál jobb
- csillogós zseléstollak
- BÁRMI Disney-figurás mintával... ugye akkoriban jött ki jó pár hercegnős Disney-mese meg később Oroszlánkirály, Herkules stb. és ezzel a régi Disney-mesék is újra reneszánszukat élték
- tamagocsi
- Hupikék Törpikék kazetták
- Supra Hits kazetták
- walkman
- Bravo meg Popcorn magazin (Szex, szerelem, gyengédség rovat meg az übergagyi, de akkor baromi izgalmasnak tűnő fényképes képregények megérnek egy misét... a kedvencem az volt, amikor aktuális "sztárok" főszereplésével írtak sztorit, de nem is az adott sztárok álltak modellt, hanem hozzájuk hunyorítva nézve is alig hasonlító modellek :D)
- "gyümölcs" illatú és ízű ragacsos golyós szájfény
- Melody Pops nyalóka
- Spice Girls nyalóka a gyűjthető matricákkal
- már PC alatt futó Aladdin számítógépes játék
- papírból hajtogatós "hány gyereked lesz" és társai típusú "jövendölős" játék... az lehet, hogy korábban is divat volt, de nekem hozzátartozott az iskolai szünetekhez... ugyanúgy, ahogy a kézre kötözött gumival játszható páros játék meg a csoportos ugrókötelezés
- színes golyórágó
- Tutti Frutti
- Mamba
- Dunakavics
ill. vmi, ami nem tudom, hogy másoknál trendi volt-e, de nálunk a sulibüfében volt egy "2 to 1" névre hallgató nyalóka, ami olyan függőséget okozott köztünk, alsósok között, hogy betiltották a büfében, mert többen nem tudták megállni, hogy ne óra közben nyalják XD (és nem, más édesség nem volt ilyen hatással ránk, esküszöm)
Ami nekem nem volt, de divatos volt:
- világítós talpú edzőcipő
- volt ez a pelenkás babafigura, amit vízbe kellett dobni, és amilyen színűre változott a bugyijának a színe, olyan nemű volt
- Twister társas
- walkie-talkie
- Én pici pónim-os cuccok
- Miki Manó
- Buci Maci magazin
- lemosható tetkó
- Matchbox meg Hot Wheels
- idősebb tiniknél a mi közegünkben kifejezetten menő volt a sima pólóból crop top-csavarás, az áttetsző necc felső meg a Buffalo cipő
ha meg olyan dolog is ér, ami nem effektíve tárgy - Kölyökklub, Égből pottyant mesék, VIP együttes, Spice Girls, Backstreet Boys, Coco Jambo, Macarena tánccal együtt, Minimax, Nickelodeon, Gumimacik (főleg amikor elkezdtek a boltban is árulni vmi Gumibogyószörp névre keresztelt lónyálat), Sailor Moon, Dragon Ball... Zsákbamacska tévéműsor (annyira akartam egy plüss Lucifert :D)...
meg az volt a menő gyerek, akinek a szülei hagyták, hogy fennmaradjon megnézni az X-Aktákat :)
21-es: Igen, a PEZ cukor! Pedig szerettem, de most nem jutott volna eszembe. Meg akkor a Peta Zetas robbanócukor is. Akkoriban terjedt el nálunk a Pom-Bär is. A többi is megvan amit írtál, nekem nem mindegyik volt.
Hát volt egy hangulata a 90-es éveknek, de az eleje meg a vége között szerintem óriási különbség volt. Az eleje kicsit 80-as, de a nagyon vége az már átmenet volt a 2000-es évekbe. A kereskedelmi tévék térhódításával.
Nagyon jó hangulata volt a kilencvenes éveknek, teljesen elkapott a nosztalgia a válaszoktól.:)
Aminek elszínezödőtt a pelusa/bugyija az magic baba volt, volt sellős változatban is, annak a farka színeződött el.:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!