Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Milyen jellegzetes cuccok...

Milyen jellegzetes cuccok jutnak eszedbe a 90-es évekből? Neked volt valamelyik az alábbiak közül, vagy más jellegzetes korabeli darab?

Figyelt kérdés

- Lutra albumok

- Turbo rágós matricák

- Takonylabda

- Kretén magazin és egyéb képregények

- Fekete biciklis nadrág (főleg lányoknak), Hawks dzseki fiúknak

- IBM PC számítógép, régebbről C64 vagy Amiga

- Barbie baba (nekem sosem volt)

Szedjünk össze még amit tudunk. Főleg azokra gondoltam hogy írjanak, akik szintén ekkor voltak gyerekek.

2023. ápr. 14. 21:51
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
78%

Nekem ezek közül volt 1-2 Lutra album, vettünk néha Turbo rágót (bár én inkább Donald rágós voltam :D), c64-ünk is volt meg 1 db Barbie-m és olyan 2-3 koppintásom. Magazinból én Garfieldot meg Donald kacsát olvastam (ehhez hozzájöttek a Garfield-zsebkönyvek). Takonylabda volt az osztálytársaimnak, nekem nem.

Ami nekem még eszembe jut:

Ami nekem volt:

- fodros hajgumi (ami 3-4 éve újra divatos lett)

- Polly Pocket

- PEZ cukorka és a hozzá tartozó tartók

- matricagyűjtés - legnagyobb értékkel a pufi, csillogós, világítós példányok rendelkeztek... minél giccsesebb, annál jobb

- csillogós zseléstollak

- BÁRMI Disney-figurás mintával... ugye akkoriban jött ki jó pár hercegnős Disney-mese meg később Oroszlánkirály, Herkules stb. és ezzel a régi Disney-mesék is újra reneszánszukat élték

- tamagocsi

- Hupikék Törpikék kazetták

- Supra Hits kazetták

- walkman

- Bravo meg Popcorn magazin (Szex, szerelem, gyengédség rovat meg az übergagyi, de akkor baromi izgalmasnak tűnő fényképes képregények megérnek egy misét... a kedvencem az volt, amikor aktuális "sztárok" főszereplésével írtak sztorit, de nem is az adott sztárok álltak modellt, hanem hozzájuk hunyorítva nézve is alig hasonlító modellek :D)

- "gyümölcs" illatú és ízű ragacsos golyós szájfény

- Melody Pops nyalóka

- Spice Girls nyalóka a gyűjthető matricákkal

- már PC alatt futó Aladdin számítógépes játék

- papírból hajtogatós "hány gyereked lesz" és társai típusú "jövendölős" játék... az lehet, hogy korábban is divat volt, de nekem hozzátartozott az iskolai szünetekhez... ugyanúgy, ahogy a kézre kötözött gumival játszható páros játék meg a csoportos ugrókötelezés

- színes golyórágó

- Tutti Frutti

- Mamba

- Dunakavics

ill. vmi, ami nem tudom, hogy másoknál trendi volt-e, de nálunk a sulibüfében volt egy "2 to 1" névre hallgató nyalóka, ami olyan függőséget okozott köztünk, alsósok között, hogy betiltották a büfében, mert többen nem tudták megállni, hogy ne óra közben nyalják XD (és nem, más édesség nem volt ilyen hatással ránk, esküszöm)

Ami nekem nem volt, de divatos volt:

- világítós talpú edzőcipő

- volt ez a pelenkás babafigura, amit vízbe kellett dobni, és amilyen színűre változott a bugyijának a színe, olyan nemű volt

- Twister társas

- walkie-talkie

- Én pici pónim-os cuccok

- Miki Manó

- Buci Maci magazin

- lemosható tetkó

- Matchbox meg Hot Wheels

- idősebb tiniknél a mi közegünkben kifejezetten menő volt a sima pólóból crop top-csavarás, az áttetsző necc felső meg a Buffalo cipő

ha meg olyan dolog is ér, ami nem effektíve tárgy - Kölyökklub, Égből pottyant mesék, VIP együttes, Spice Girls, Backstreet Boys, Coco Jambo, Macarena tánccal együtt, Minimax, Nickelodeon, Gumimacik (főleg amikor elkezdtek a boltban is árulni vmi Gumibogyószörp névre keresztelt lónyálat), Sailor Moon, Dragon Ball... Zsákbamacska tévéműsor (annyira akartam egy plüss Lucifert :D)...

meg az volt a menő gyerek, akinek a szülei hagyták, hogy fennmaradjon megnézni az X-Aktákat :)

2023. ápr. 18. 00:52
 22/28 anonim ***** válasza:
100%
#21 a 2 to 1-nél nem erre gondoltál? [link] nyalóka aminek az aljában valami gagyi játék volt. nálunk csak nagyon rövid ideig bukkant fel de rendkívül menő volt meg persze drága :)
2023. ápr. 18. 04:30
 23/28 anonim ***** válasza:
100%
22: de, ez volt az! (próbáltam is utánanézni, de valamiért úgy maradt meg bennem, hogy számmal írták a nevét... de legalább tudom, hogy nemcsak nálunk volt sláger)
2023. ápr. 18. 05:56
 24/28 A kérdező kommentje:

21-es: Igen, a PEZ cukor! Pedig szerettem, de most nem jutott volna eszembe. Meg akkor a Peta Zetas robbanócukor is. Akkoriban terjedt el nálunk a Pom-Bär is. A többi is megvan amit írtál, nekem nem mindegyik volt.

Hát volt egy hangulata a 90-es éveknek, de az eleje meg a vége között szerintem óriási különbség volt. Az eleje kicsit 80-as, de a nagyon vége az már átmenet volt a 2000-es évekbe. A kereskedelmi tévék térhódításával.

2023. ápr. 18. 12:17
 25/28 anonim ***** válasza:
100%
volt valami olyan figura is (talán dínó) amit vízbe kellett tenni és megnőtt
2023. ápr. 18. 12:24
 26/28 anonim ***** válasza:
100%
Petite Danone [link]
2023. ápr. 18. 12:31
 27/28 anonim ***** válasza:
32%
Ez nyolcvanas evek, sorry.
2023. ápr. 24. 19:28
 28/28 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon jó hangulata volt a kilencvenes éveknek, teljesen elkapott a nosztalgia a válaszoktól.:)

Aminek elszínezödőtt a pelusa/bugyija az magic baba volt, volt sellős változatban is, annak a farka színeződött el.:D

[link]

2023. ápr. 25. 09:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!