Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Le kéne szoknom arról hogy...

Le kéne szoknom arról hogy éjszaka írogatok üzeneteket Messengeren/Instagramon?

Figyelt kérdés
Kicsit eltér a napiritmusom másokétól, ők még órákon át javában alszanak amikor én fenn vagyok már. És olyankor szoktam válaszolgatni esti üzenetekre, meg írni újakat nekik. Ez baj? Nem szoktak beszólni miatta
2023. ápr. 13. 02:56
 1/10 A kérdező kommentje:
Ahogy telefonálni nem illik éjszaka így ezt se?
2023. ápr. 13. 02:56
 2/10 anonim válasza:
100%
Általában este ki van kapcsolva az emberek netje/telefon elnémítva, ha nem szólnak hogy zavaró akkor nem lehet túl nagy baj, az íráshoz nem kell aktívnak lenni mindkét félnek mint a telefonáláshoz, ezért arra más szabályok vonatkoznak. Velem is csinálták és én is csináltam ezt a külön válaszolgatást, eltér az úgymond megszokottól, de ez is egy opció.
2023. ápr. 13. 04:06
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem baj. Én is akkor szoktam megválaszolni az alvásom alatt jött üzeneteket, amikor ébren vagyok. Nem kelek fel megnézni, h jött-e valami, le van némítva a telóm, mikor alszom.
2023. ápr. 13. 04:21
 4/10 anonim ***** válasza:
48%
Nem, egyáltalán nem baj, kezdetektől írtam éjszaka is. Plusz, le is van némitva a telóm mindig mert ugye pont az a jó/lényeg az írásos kommunikációban, ha mindkét fel akkor ír, olvas, amikor ráér. Nekem egyetlen netes ismerős, jegyzem, addig beszélgető partner szólt be nagyon csúnyán, hogy ne haragudjak de ő éjszaka alszik, ne csipogJAK, erre letiltottam. Hülyékkel nem tárgyalok alapon, meg elnézést se voltam hajlandó kérni, mert nahh. En is be tudom állítani a telefonom némára, vagy ki tudom kapcsolni, akkor ő is legyen már olyan okos.
2023. ápr. 13. 05:23
 5/10 anonim ***** válasza:
65%
Ha nem szólnak, akkor valószínűleg nem zavarja őket, lehet hogy alapból is le van némítva a telefonjuk, vagy éjszakára lenémítják. Nekem fel szokta dobni a reggelemet ha a kávé mellett tudok üzeneteket olvasgatni, amiket akkor küldtek mikor már aludtam, szóval nem egy rossz dolog ez. De alapból kapcsolatokban a legjobb hogy ha ilyen kételyeid támadnak, akkor rákérdezel a másiknál aztán ő majd megmondja, az a biztos. Vagy azt mondja zavarja, vagy nem, nincs túl sok vesztenivalód vele.
2023. ápr. 13. 07:10
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem irhatnal nyugodtan barmikor. Ha alszom,ugyse ebreszt fel a telom. Alapbol rezgon van meg melyen alszom. 😂
2023. ápr. 13. 07:32
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Ezek - mint ahogy az e-mail is - úgynevezett "tárol és továbbít" elvű üzenőrendszerek. Az üzenetek egy szerveren tárolódnak, ahonnan a címzett a neki megfelelő időpontban azokat el tudja olvasni. (Ellenben pl. a telefonhívással, és részben az SMS-sel, ami azonnal továbbítódik.)

Ha valakit zavar, hogy éjszaka üzenetet kap, az kapcsolja ki addig az értesítéseket. A címzett problémája, hogy ő mit hogyan engedélyezett.

2023. ápr. 13. 09:06
 8/10 anonim ***** válasza:

Az én telefonom néma, és nem is rezeg míg a pihenési időm van.

A feleségem viszont a munkája miatt nem némíthatja le a telefonját, valamelyest mindig készenlétben van (egszségügy), na ott néha becsipog éjjel egy-egy cukimuki, vagy mentsükmegavilágot videó. Ott azért eszembe szokott jutni, hogy a telefonálás illemszabályait ha én be tudom tartani a többi csatornán, más miért nem?

Sok szolgáltató random időpontban küldi az elszámolásokat és hasonlókat, ezeket nem érzem zavarónak, bár ők is lehetnének körültekintőbbek, de ez a munkájuk része.

2023. ápr. 13. 09:28
 9/10 anonim ***** válasza:

Ha nem szólnak miatta, szerintem sem zavarja őket.

Nekem is van egy haverom, aki rendre este 11 - fél 12 körül ír vissza, de sosem okozott gondot. Hétköznaponként úgyis hamar(abb) kikapcsolom a netet a telefonon, és alapból mindig rezgőn van.

2023. ápr. 16. 00:45
 10/10 anonim ***** válasza:
4-es válaszoló vagyok, erdekes, hogy le lettem szavazva, és lényegében ugyanazt írtam, mint akinek a zöld kéz ment. Köszb+ emotional damage, elvettetek 5 évet az életemből. Ezt is szavazd le, akkor már 10, hamarabb kiszállhatok, vicc már az inkompatibilitásom ide....
2023. jún. 11. 04:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!